Ξέσπασε σε λυγμούς ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Γάζα!

0
198

«Υπάρχουν στιγμές που τα δάκρυα μιλούν καλύτερα από τις λέξεις»….με αυτή τη φράση ο Κρις Γκάνες σχολίασε τη συγκλονιστική εμφάνισή του στο δίκτυο AlJazeera, η οποία έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο λόγος; Λύγισε μπροστά στην κάμερα και ξέσπασε σε λυγμούς καθώς μιλούσε για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και την σφαγή αμάχων.

O εκπρόσωπος του ΟΗΕ και πρώην ρεπόρτερ του BBC, Κρις Γκάνες, μιλούσε για την επίθεση στο σχολείο των Ηνωμένων Εθνών στην Τζαμπαλίγια της Λωρίδας της Γάζας, όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και 17 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Λίγο μετά την παρέμβασή του στο Al Jazeera, ο Γκάνες δήλωσε στον Independent:

«Υπάρχουν στιγμές που τα δάκρυα μιλούν καλύτερα από τις λέξεις. Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, ειδικά στα παιδιά, είναι προσβλητικό για όλους μας.

Αν αυτό συνέβαινε στη Μεγάλη Βρετανία το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αποφάσιζε έκτακτη σύνοδο. Η αδικία αυτή είναι αρκετή για να κάνει όλων τις καρδιές να ραγίσουν».

Αργότερα, δήλωσε πως η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες UNRWA «καταδικάζει τη σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις» και πρόσθεσε πως η κατάσταση στη Γάζα έχει φτάσει σε οριακό σημείο, τονίζοντας πως ακόμα και προσωπικό του ΟΗΕ έχει χάσει τη ζωή του στα καταφύγια της υπηρεσίας. «Πότε θα τελειώσει όλο αυτό;»……διερωτήθηκε ο Γκάνες.

Δείτε την εμφάνιση του Κρις Γκάνες στο δίκτυο AlJazeera, η οποία έκανε το γύρο του κόσμου: 

{videobox}qm4WT3z1K9c{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here