Ξεκίνησε η ανέγερση μνημείου για την Εκκλησία του Σατανά στην Κηφισιά;;

0
940

Η Εκκλησία του Σατανά που έχει επίσημη έδρα….την Νέα Υόρκη και παράρτημα στην Οδό Αμφιλοχίας 8 στην Αθήνα, κατέθεσε φάκελο στις κρατικές αρμόδιες αρχές της Αθήνας για έγκριση αδειοδότησης ανέγερσης μνημείου, δίπλα από αυτό του Ιωάννη Καποδίστρια στην Κηφισιά!

Το σχετικό αίτημα συμπεριλάμβανε και το προτεινόμενο σχέδιο του προς ανέγερση γλυπτού, ύψους 2,1 μ. Πρόκειται για απεικόνιση του Σατανά υπό τη μορφή του Baphomet.

Πρόκειται για ένα ένθρονο φτερωτό κερασφόρο, που φέρει γενειάδα και είναι τραγοπόδαρος. Φέρει ερμητικό κηρύκειο, και η πλάτη του θρόνου προσομοιάζει σε νεκρική πλάκα. Η πεντάλφα απεικονίζεται στο επάνω μέρος του σχεδίου. 

Πλαισιώνεται από δυο χαμογελαστά και ανέμελα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Πρόκειται για το επίσημο σήμα της Εκκλησίας του Σατανά Ελλάδας η οποία ιδρύθηκε νομίμως το 2013. Satanist Monument.

Απαιτούν την ανέγερση του μνημείου στην Κηφισιά δίπλα από το μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια, επικαλούμενοι τη θρησκευτική ισότητα και ανεξιθρησκία.

Υποστηρίζουν ότι η από το 2012 ανέγερση του μνημείου του Ιωάννη Καποδίστρια στον ίδιο χώρο, παραβιάζει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας δημιουργώντας θρησκευτικές διακρίσεις εναντίων των Μουσουλμάνων που κατάσφαξε.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Σατανιστών Ανδρέας Καλοπόδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«το μνημείο θα είναι και χρηστικό καθώς θα λειτουργεί ως κάθισμα για ανθρώπους όλων των ηλικιών οι οποίοι θα μπορούν να αναπαύονται στην αγκαλιά του Σατανά προς έμπνευση και στοχασμό…..».

Υ.Γ.1 

Ο Δήμος Κηφισίας ανακοίνωσε στις 26/03/2015 ότι:

«Τις τελευταίες ημέρες σε κάποια site εμφανίζονται αναρτήσεις οι οποίες μιλούν για ένα «παράξενο» μνημείο που πρόκειται να ανεγερθεί στην Κηφισιά.

Από την πρώτη στιγμή ενημερωθήκαμε για το θέμα και διαπιστώσαμε ότι δεν έχουμε τέτοιο σημείο στο Δήμο, όπου αναφέρεται η ανάρτηση.

Επιπλέον δεν μας έχει τεθεί κανένα τέτοιο αίτημα επίσημο ή ανεπίσημο. Εξυπακούεται ότι ο Δήμος θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μην θιγεί η θρησκευτική πίστη των πολιτών.

Να σημειώσουμε πως για την ανέγερση οποιουδήποτε μνημείου σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και χρειάζεται και η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου». 

Υ.Γ.2 

Τελικά η είδηση περί ίδρυσης εκκλησίας του σατανά μάλλον είχε βάλει ο «πολιτικός» διάβολος το χέρι του…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here