Ξεπαγώνει και η έρευνα για τα CDS που η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να θάψει!

0
440

Οι ελβετικές Αρχές θα δώσουν στοιχεία για κερδοσκόπους που επένδυσαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Γκάζι» πατάει ξανά η προκαταρκτική εξέταση για την πολύκροτη υπόθεση των CDS, η οποία έχει «παγώσει» εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια εξαιτίας της μη απάντησης των ελβετικών δικαστικών Αρχών στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει αποστείλει η χώρα μας.

Η ελληνική Δικαιοσύνη, ήδη από το 2010, έχει αρχίσει μια μεγάλη εισαγγελική έρευνα, αναζητώντας την ύπαρξη σχεδίου κερδοσκόπων οι οποίοι είχαν επενδύσει σε πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας την περίοδο 2009-2010.

Ενα σκέλος αυτής της έρευνας αφορά και τον Αντρίκο Παπανδρέου, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», πλέον, ύστερα από τέσσερα χρόνια, οι Ελβετοί εισαγγελείς εμφανίζονται πρόθυμοι να μας στείλουν κρίσιμα στοιχεία για την έρευνα, η οποία λιμνάζει εδώ και χρόνια. 

Σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε προ ημερών ανάμεσα σε Έλληνες και Ελβετούς εισαγγελείς στην Αθήνα, τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της αποστολής στοιχείων στη χώρα μας για την έρευνα των CDS. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Ελβετοί εισαγγελείς παρουσιάστηκαν αρκετά θετικοί στο ενδεχόμενο να μας στείλουν στοιχεία, δίνοντας τις σχετικές διαβεβαιώσεις στους Ελληνες συναδέλφους τους.

Αρχικά, ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας, ο οποίος χειριζόταν την προκαταρκτική εξέταση, είχε ζητήσει το 2012 την αρχειοθέτηση της έρευνας ως προς το σκέλος των καταγγελιών που αφορούσαν τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες, ο κ. Παπανδρέου φέρεται ότι εμφανιζόταν ως στέλεχος εταιρίας, η οποία φαινόταν να είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. 

Το καλοκαίρι του 2012, ωστόσο, ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έκανε την ανατροπή, ζητώντας η Δικαιοσύνη να συνεχίσει να ψάχνει το ζήτημα και να σταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία.

Ο κ. Πεπόνης ζητούσε, μεταξύ άλλων, να εξεταστεί όλη η διαδρομή των ασφάλιστρων CDS που, κατά πληροφορίες, προμηθεύτηκε η εταιρία Unigestion, με την οποία φέρεται ότι συνδεόταν ο Αντρίκος Παπανδρέου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here