Οι…βουτιές του κ. Σαμαρά στα νερά της Μεσσηνίας προκαλούν εσωκομματικό…«τσουνάμι» στην ΝΔ.

0
301

Ίσως είναι η πρώτη φορά, που οι… βουτιές ενός υψηλόβαθμου πολιτικού, έχουν προκαλέσει τέτοιο… εσωκομματικό «τσουνάμι».

Ο λόγος για τις διακοπές του Αντώνη Σαμαρά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή και κάποιοι τις περίμεναν με αγωνία.

Ο λόγος, ότι οι ενδιαφερόμενοι για τα «γαλάζια» χρίσματα στους δήμους της Μεσσηνίας, αλλά και όσοι φιλοδοξούν να είναι στις βουλευτικές λίστες της ΝΔ, πιστεύουν ότι η άποψη του πρώην Πρωθυπουργού θα είναι καθοριστική.

Ήδη οι επίσημες, αλλά και ανεπίσημες διαβουλεύσεις του κ. Σαμαρά ξεκίνησαν με μια συνάντησή του σε……ταβέρνα στην Μεθώνη και όπως τουλάχιστον γράφει η ιστοσελίδα «messinia press» αυτό έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς πολλά στελέχη του κόμματος έλεγαν ότι «δεν τιμά τον Αντώνη Σαμαρά να τον εμφανίζουν ως «κομματάρχη της ταβέρνας» και προσθέτουν ότι «τέτοιες συναντήσεις το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο της εσωστρέφειας της ΝΔ στη Μεσσηνία».

Μάλιστα η αποκάλυψη της πρώτης, από μια σειρά επαφών του πρώην πρωθυπουργού, έγινε από έναν από τους συνδαιτυμόνες του δείπνου, τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη.

Ο κ. Καφαντάρης μάλιστα όχι μόνο δημοσίευσε φωτογραφία από την συνάντηση στην ταβέρνα της Μεθώνης, αλλά επιβεβαίωσε ότι αυτή είχε πολιτικό περιεχόμενο. «Συνάντηση στη Μεθώνη που σηματοδοτεί πολλά…» έγραψε ο δήμαρχος Πύλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook «καρφώνοντας» ουσιαστικά ότι πρώτο πιάτο στο δείπνο ήταν οι πολιτικές μεθοδεύσεις για τα χρίσματα στις αυτοδιοικητικές κομματικές λίστες.

Τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι

Μάλιστα στο τραπέζι εκείνο το βράδυ έπεσαν και τα πρώτα ονόματα. Πληροφορίες που διαρρέουν από κάποιους που συμμετείχαν στην συνάντηση θέλουν τον κ. Σαμαρά να μιλά με καλά λόγια για τον γιατρό Π. Χαλβατσιώτη, τον οποίο προωθεί για υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας.

Συζήτηση έγινε επίσης και για το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, αλλά και για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.

Η όλη εικόνα που δημιουργήθηκε όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Τα τηλέφωνα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς, «πήραν φωτιά» από τις διαμαρτυρίες στελεχών της ΝΔ στο νόμο οι οποίοι ρωτούσαν αν η εσωκομματική δημοκρατία δεν ισχύει στην Μεσσηνία, αν ο Πρόεδρος του κόμματος γνωρίζει τις κινήσεις αυτές του κ. Σαμαρά και αν εντέλει ο κ. Μητσοτάκης εγκρίνει τα όσα πρωτάκουστα γίνονται τις τελευταίες ημέρες εκεί.

Υ.Γ. Καταπέλτης για τις φωτιές από την……..πλαζ ο Βενιζέλος!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here