Οι αλήθειες του Πορτοσάλτε για την Έφη Αχτσιόγλου: Να φύγει να πάει Που;

0
506

Αγωνιά για το Πολιτικό Μέλλον της Έφης Αχτσιόγλου ο Άρης Πορτοσάλτε, ειδικά αν φύγει από τον Σύριζα. Που θα φάει; Θα ντύνεται καλά; Θα την αγαπάνε όπως στον Σύριζα;

Οι Αντιφρονούντες είναι πιο χρήσιμοι για τον Κυριάκο μέσα στον Σύριζα, από ότι θα είναι εάν αποχωρήσουν.

Το στενό επιτελείο του Πρωθυπουργού, δεν επιθυμεί την αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας και των λοιπών αντιφρονούντων από τον Σύριζα. Αυτός είναι και ο λόγος που ισχυρός ολιγάρχης που διατηρεί στενές σχέσεις με τον ίδιο τον Κυριάκο, δεν έχει δώσει ακόμα το «πράσινο φως» για την «αποστασία».

Μπορεί να ακούγεται ωμό, αλλά η πολιτική είναι ακριβή υπόθεση. Ακόμα και εάν ο αριθμός αυτών που πρόκειται να αποχωρήσουν είναι τέτοιος που θα εξασφαλίσει την δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, αυτό δεν σημαίνει ότι το βιοποριστικό πρόβλημα του νέου εγχειρήματος θα έχει επιλυθεί.

Με απλά λόγια, χρειάζονται λεφτά για να μπορέσει η συγκεκριμένη προσπάθεια της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα να επιβιώσει.

Η διαβεβαίωση της στήριξης λοιπόν που υπήρχε πριν το τελικό αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, δεν φαίνεται να υλοποιείται στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Ο λόγος είναι απλός: Οι αντιφρονούντες είναι πιο χρήσιμοι για τον Κυριάκο μέσα στον ΣυΡιζΑ, από ότι θα είναι εάν αποχωρήσουν.

Όσο παραμένουν κάτω από την σκεπή του κόμματος, μπορούν να εμφανίζονται στα ΜΜΕ με την ανάλογη βαρύτητα λόγου που επιφέρει αποτελεσματικότερη δολιοφθορά κατά Κασσελάκη.

Διότι, ας μην γελιόμαστε, ο Στέφανος είναι ο κύριος στόχος του Κυριάκου, όπως το PlayStation θα ήταν η μεγαλύτερη απειλή για το Atari. Εάν όμως το PlayStation είχε πατώσει σε πωλήσεις, σήμερα θα παίζαμε ακόμα με το joystick του ενός κουμπιού. Απλά πράγματα.

Εάν και ο Στέφανος απαξιωθεί από την αρχή της κυκλοφορίας του, τότε δεν θα μπορέσει να απειλήσει την παντοδυναμία του ηγέτη Κυριάκου.

Το Μαξίμου λοιπόν, δεν θέλει αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας, διότι τότε θα αναγκάζονται να εμφανίζονται στα κανάλια ως ένα ξεχωριστό κόμμα της Αντιπολίτευσης, το οποίο όμως θα κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση!

Ένα σενάριο που θα καταστήσει το νέο πολιτικό εγχείρημα απολύτως θνησιγενές, στα πρότυπα Λαφαζάνη και Βαρουφάκη. Ειδικά από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση, με τη σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου!…

Πηγή: Κύριος Μαξιμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here