Οι Αμερικάνοι έρχονται με σχέδιο συνεκμετάλλευσης;

0
210

Σας είχαμε γράψει ότι επιχειρείται από Η.Π.Α. και συμμάχους να οδηγηθεί σε αδιέξοδο η κατάσταση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Τουρκίας, προκειμένου να παρουσιαστεί σαν μονόδρομος και να αποφευχθεί δήθεν ο πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών η «ειρηνική λύση» της συνεκμετάλλευσης αρχικά Κύπρου και μετά Αιγαίου με τους παγκοσμιοποιητές της Δύσης διακανονιστές.

Όποιος αντιταχθεί στην «σολομώντεια» πρόταση των Αμερικάνων που θα είναι φυσικά εις βάρος των δικαίων του Ελληνισμού θα στιγματιστεί ως πολεμοχαρής.

Πράγματι μεταδίδεται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού πως, «μπροστά στην κλιμακούμενη ένταση που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή», ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έρχεται να επιβάλλει «ειρήνη», με τα όποια έσοδα από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. να διαμοιρασθούν ακριβοδίκαια στο πλαίσιο της «λύσης» του Κυπριακού. 

Τι κι αν η ομογένεια πιέζει την κυβέρνηση Ομπάμα να σταματήσει να διασύνδεει την ενεργειακή διάσταση με το Κυπριακό.

Μάλιστα η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, που διεξάγει γεωτρήσεις στο «Οικόπεδο 12», έχει διαμηνύσει στην Ουάσινγκτον «ανησυχία» για την ένταση στην περιοχή, ζητώντας να υπάρξουν πρόνοιες που να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητάς της. Καλούν εν ολίγοις το ΝΑΤΟ σε ένα κράτος που δεν είναι χώρα-μέλος του. Πάντα για το καλό της «ειρήνης».

Η ένταση προκαλείται και σιγοντάρεται και μετά έρχεται η «λύση» που αντικατοπτρίζει τα πραγματικά σχέδια Το ίδιο επιδιώκεται και για το Αιγαίο των γκρίζων ζωνών. Στόχος ένα πλήρως ελεγχόμενο Αιγαίο με εδάφη και από τις δύο χώρες (παράλια Μικράς Ασίας, νησιά) στα πλαίσια της ανακατάταξης συνόρων και διαμελισμού χωρών που προωθείται (διαβάστε ΕΔΩ).

Αθήνα και Λευκωσία δεν πρέπει με τίποτα να πέσουν στην παγίδα και οφείλουν να διευρύνουν τις συμμαχίες τους (θυμηθείτε ΕΔΩ για να μην επαναλαμβανόμαστε). 

Άλλωστε η Τουρκία απλά χρησιμοποιείται και όσο κι αν στην Άγκυρα θεωρούν πως κάτι θα κερδίσουν από το όλον θέμα οι παγκοσμιοποιητές έχουν άλλα στο μυαλό τους.

Λογαριάζουν βέβαια χωρίς την Ρωσία…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here