Οι Αμερικανοί έδωσαν το Στίγμα του καταδρομικού «Moskva» στον Ουκρανικό στρατό…αναφέρει το CNN.

0
259

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέδωσαν στην Ουκρανία ορισμένες πληροφορίες που φέρεται να έδωσαν τη δυνατότητα στο Κίεβο να χτυπήσει το Ρωσικό καταδρομικό Moskva, αναφέρει το CNN στο άρθρο του με τίτλο «US provided intel that helped Ukraine target Russian warship, sources say…»

Σύμφωνα με αυτές, ο Ουκρανικός στρατός έλαβε πληροφορίες από τους Αμερικανούς σχετικά με το στίγμα του καταδρομικού του Ρωσικού Ναυτικού «Moskva».

CNN: Οι Αμερικανοί έδωσαν το στίγμα του καταδρομικού «Moskva» στον ουκρανικό στρατό

Ωστόσο, το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεν είναι γνωστό εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζαν ότι η Ουκρανία θα χτυπούσε το πλοίο, επιπλέον η Ουάσιγκτον δεν συμμετείχε στην απόφαση (βύθισής του), ανέφεραν οι πηγές.

Όπως σημείωσαν οι συνομιλητές του Αμερικανικού καναλιού, υπάρχουν σαφείς περιορισμοί στις πληροφορίες μεταξύ ΗΠΑ και Κιέβου.

Έτσι, τονίζεται ότι η Ουάσιγκτον μέχρι στιγμής αρνείται να παραχωρήσει στην Ουκρανία πληροφορίες για πιθανούς στόχους εντός της ίδιας της Ρωσίας.

«Δεν έδωσαν οι Αμερικανοί τη θέση Ρώσων υψηλόβαθμων στρατιωτικών»

Επιπλέον, οι ΗΠΑ απορρίπτουν αναφορές ότι έδωσαν στην Ουκρανία πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό συγκεκριμένων Ρώσων στρατιωτικών στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Δεν δίνουμε πληροφορίες για τον εντοπισμό υψηλόβαθμων στρατιωτικών επικεφαλής στο πεδίο της μάχης και δεν συμμετέχουμε στις αποφάσεις στην επιλογή στόχων για τα Ουκρανικά στρατιωτικά πλήγματα», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Όμως, οι New York Times, επικαλούμενοι ανώτερους αξιωματούχους της Αμερικανικής κυβέρνησης, ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν πληροφορίες στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, τις οποίες χρησιμοποίησαν για να σκοτώσουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το βράδυ της 14ης Απριλίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε πυρκαγιά στο καταδρομικό «Moskva», τη ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη πυρομαχικών, το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές. Αργά το βράδυ της 14ης Απριλίου, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι το πλοίο βυθίστηκε ενώ ρυμουλκούνταν.

Πηγή interfax.ru

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here