Οι Αμερικανοί «Αδειάζουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την κατάσχεση των Ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

0
242

«Δεν μπορείς να το κάνεις λόγω της Διεθνούς Αρχής της κρατικής ασυλίας»…λέει η WSJ.

Οι Αμερικανοί μέσω της Wall Street Journal, «αδειάζουν» την Ευρωπαία Επίτροπο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το σχέδιο της να κατασχεθούν από την ΕΕ τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέροντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει «λόγω της Διεθνούς Αρχής της κρατικής ασυλίας».

Η κορυφαία οικονομική εφημερίδα των ΗΠΑ προτείνει μάλιστα αντί της κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας την ίδρυση ταμείου για τη διαχείριση των ρευστών περιουσιακών στοιχείων και την χρήση των κερδών να διατεθούν για πληρωμές προς την Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί προφανώς δεν θέλουν να φτάσουν στο σημείο της «μη επιστροφής» των σχέσεων με την Ρωσία. Γιατί αν κατασχεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία αυτό ακριβώς θα συμβεί.

Αν ήθελαν μπορούσαν να το κάνουν, αδιαφορώντας για το αν είναι Παράνομο ή όχι. Δεν έχουν πρόβλημα με την νομιμότητα οι Αμερικανοί. Προτιμούν το «πάγωμα», γιατί «πάγωμα» σημαίνει διαπραγματεύσεις και ανταλλάγματα.

Αίσθηση προκάλεσε χθες το βίντεο της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με τους ισχυρισμούς της περί κατάσχεσης των κεφαλαίων της Ρωσικής κεντρικής τράπεζας τα οποία έχουν «παγώσει», αλλά και την δημιουργία Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου που υποτίθεται έχει διαπράξει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Το Συγκεκριμένο Βίντεο μάλιστα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, διότι στην αρχική του έκδοση εμπεριείχε και μία αναφορά της Προέδρου της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία 100.000 στρατιώτες της Ουκρανίας έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της σύγκρουσης.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα όμως αφαιρέθηκε από το επίσημο βίντεο που κυκλοφόρησε με την γνωστή μέθοδο της «Κόπτο-ραπτικής».

Οι Ουκρανοί αντέδρασαν αμέσως γιατί μέχρι σήμερα παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως είδος «Σούπερμαν» και ότι έχουν μόνο 9.000 νεκρούς!

Κάτι βέβαια που το υποστήριξαν τα Δυτικά και Ελληνικά ΜΜΕ στο σύνολό τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here