Οι Ισραηλινοί στέλνουν την Τουρκία στην Χάγη για τα εγκλήματα στην Κύπρο!

0
242

Μπορεί να είχαν δημιουργηθεί χιλιάδες ΜΚΟ στην Ελλάδα που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, αλλά ούτε μια δεν έκανε το αυτονόητο.

Χρειάστηκε μια Ισραηλινή ΜΚΟ να κάνει το εθνικό καθήκον των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μία ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση καταγγέλλει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο την Τουρκία για εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post (που αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Σημερινή») η Τουρκία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, με αφορμή την παράνομη πράξη της (όπως την χαρακτηρίζει την εισβολή του Αττίλα) να εισβάλει στην Κύπρο, πέντε μόλις ημέρες μετά το πραξικόπημα το καλοκαίρι του 1974.

Τι σημαίνει αυτό; Η Άγκυρα θα πρέπει να λογοδοτήσει και για τη δραματική αύξηση του τουρκικού πληθυσμού στα κατεχόμενα, δηλαδή των εποίκων από το 1966, κάτι που αλλοίωσε το δημογραφικό χαρακτήρα των κατεχομένων κυπριακών εδαφών, σε μία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως στις τουρκικές προτάσεις του ένδον-κυπριακού διαλόγου ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ισχυρίσθηκε ότι δεν υπάρχουν έποικοι και πρέπει να εξομοιωθούν με τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό.

Η προσφυγή της ισραηλινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης είχε ξεκινήσει ως……αντίποινα στην υπόθεση «Μάβι Μαρμαρά», το 2010, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα δριμύ κατηγορώ για την τουρκική εισβολή του 1974.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here