ALERT: Οι Κυρώσεις κατά της Ρωσίας δυναμώνουν την Τουρκία και καταστρέφουν την Ελλάδα.

0
307

Το ίδιο θα συμβεί και με το SWIFT….

Η Ελλάδα σπεύδει να υιοθετήσει οποιαδήποτε κύρωση κατά της Ρωσίας, χωρίς όμως να παρεμβαίνει στην μορφή που θα έχουν αυτές οι κυρώσεις. Αυτό συνιστά άλλο ένα εγκληματικό λάθος της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Μέχρι σήμερα λοιπόν οι κυρώσεις όχι μόνο δεν επηρεάζουν την Ρωσία, αλλά αντίθετα κάνουν κάτι χειρότερο. Αναβαθμίζουν οικονομικά και γεωπολιτικά την Τουρκία, ενώ ζημιώνουν την Ελλάδα.

Ο Έλληνας παραγωγός καταστρέφεται γιατί δεν μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα του στην Ρωσία. Αντίθετα ο Τούρκος παραγωγός αναβαθμίζεται, καθώς πλέον λειτουργεί χωρίς τον ελληνικό ανταγωνισμό. Η Ελλάδα χάνει δισεκατομμύρια, τα οποία κερδίζει η Τουρκία.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον τουρισμό. Οι Ρώσοι τουρίστες που παραδοσιακά αφήνουν πολλά λεφτά στις χώρες όπου κάνουν διακοπές, δεν θα έρθουν στην Ελλάδα.

Αντίθετα, θα πάνε μαζικά στην Τουρκία. Θα υποχρεωθούν να πάνε στην Τουρκία, λόγω των κυρώσεων, ακόμα κι αν στην πλειοψηφία τους θα ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Με απλά λόγια, η Ελλάδα θα χάσει πάλι εκατοντάδες εκατομμύρια, τα οποία θα τα εισπράξει η Τουρκική τουριστική βιομηχανία.

Ακόμα και εάν η Ρωσία αποβληθεί από το διεθνές τραπεζικό σύστημα SWIFT, κερδισμένη θα βγει πάλι η Τουρκία. Διότι η συνεργασία του Ρωσικού τραπεζικού συστήματος με το Τουρκικό είναι ήδη στενή, και η Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί ώστε να βοηθήσει την Ρωσία να ξεπεράσει την αποπομπή της από τις απευθείας συναλλαγές μέσω του συστήματος SWIFT.

Όπως ακριβώς κάνει εδώ και χρόνια με το Ιράν, καθώς οι Τουρκικές τράπεζες χρησιμοποιούνται για να μεσολαβούν προκειμένου το Ιράν να μπορεί να κάνει διατραπεζικές συναλλαγές σε διεθνές επίπεδο παρά τις σοβαρές κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί.

Αυτό δηλαδή που έκανε εδώ και χρόνια η Halkbank η οποία ακόμα στην Αμερική παραμένει ατιμώρητη. Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη τουρκική τράπεζα έκανε ευθέως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όχι απλά παραβίαση των κυρώσεων και όμως είναι ακόμα ατιμώρητη.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξυπνήσουμε ως Ελλάδα και να σταματήσουμε την αυτοκτονική πολιτική του ΝΑΙ σε όλα…

Θέλουμε κυρώσεις; Θα πρέπει να φροντίσουμε αυτές οι κυρώσεις να στρέφονται κατά του «στόχου» και όχι εις βάρος της πατρίδας μας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δύο φρονούμε πως είναι τα πλέον κρίσιμα διδάγματα.

Τα διδάγματα από την τραγωδία της Ουκρανίας είναι πολλά και σημαντικά, ειδικά για χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, η οποία μάλιστα ζει ακόμη τις συνέπειες της εισβολής και κατοχής. Δύο όμως φρονούμε πως είναι τα πλέον κρίσιμα.

Πρώτο, κανείς δεν θα έλθει να πολεμήσει για εμάς, αν εμείς οι ίδιοι δεν προετοιμαστούμε σωστά να προστατεύσουμε, όχι απαραιτήτως και μόνον στρατιωτικά, την ίδια μας τη χώρα.

Δεύτερο, λαός και ηγεσία δεν θα πρέπει να έχουν καμία αμφιταλάντευση ως προς το ποιοι είναι, ποιοι πρέπει και ποιοι μπορούν να είναι στρατηγικοί σύμμαχοί μας.

Ανήκουμε στη Δύση επειδή γεωπολιτικά είμαστε εκεί τοποθετημένοι, αλλά κυρίως γιατί μας εκφράζουν οι δημοκρατικές και πανανθρώπινες αξίες του ελεύθερου κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here