Οι Τούρκοι βάζουν στο «στόχαστρο» το Καστελόριζο: «Είναι ο Ελληνικός Κόμπος στο Αιγαίο».

0
286

«Απέχει μόνο 2χλμ. από την Τουρκία»…

Στο «στόχαστρο» της Άγκυρα μπαίνει το Καστελόριζο με ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TRT της Τουρκίας και τίτλο «Ο Ελληνικός Κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελόριζο».

«Το Καστελόριζο έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2χλμ από την περιοχή Κας της Αττάλειας».

«Μπορούν να το δουν ακόμη και με γυμνό μάτι».

«Το Καστελόριζο, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελόριζο».

«Όπως εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT»…τονίζεται στο ρεπορτάζ.

«Παράλληλα με τον εξοπλισμό, Έλληνες αξιωματούχοι συχνά κάνουν προβοκατόρικες επισκέψεις στο Καστελόριζο. Η Ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσγειώθηκε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο και συνοδεία F-16»…όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

«Εδώ μπλέκεται και η διαμάχη για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, στην Ανατολική Μεσόγειο», συνεχίζει το ρεπορτάζ του Τουρκικού Τηλεοπτικού Σταθμού ο οποίος απηχεί τις απόψεις της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Η Αθήνα υποστηρίζει ότι παρόλο που τα νησιά είναι πολύ μικρά, έχουν την ίδια θαλάσσια δικαιοδοσία με την ηπειρωτική χώρα. Αυτό είναι σαφώς αντίθετο τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στο εθιμικό δίκαιο. Η Τουρκία αισθάνεται άβολα με τη στάση της Αθήνας στο θέμα αυτό»…επισημαίνει το TRT.

Και παραθέτει δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Αφήνουμε το νόημα της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιομέτρων για το νησί Μέις, το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα μας και περισσότερα από 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα, στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας».

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις «απειλές και τις προειδοποιήσεις» για τα ελληνικά νησιά και απαιτούν την αποστρατιωτικοποίησή τους διότι γνωρίζουν πως δεν θα μπορέσουν ποτέ αλλιώς να αναπτύξουν τον τουρκικό Στόλο σε βάθος μέσα στο Αιγαίο.

Αυτός είναι ο στόχος τους και επειδή ξέρουν πως η Δύση πάντα θα επικαλείται τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις θα ανακινούν το ανύπαρκτο αυτό ζήτημα καθημερινά μέχρι να γίνει…υπαρκτό.

Το αφήγημα αυτό της «αποστρατιωτικοποίησης» πρέπει να χτυπηθεί από την Ελληνική διπλωματία στην ρίζα του. Δεν αρκεί να παρουσιάζει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών 16 χάρτες με τους οποίους να δείχνει ότι η Τουρκία έχει παράλογες απαιτήσεις.

Για να εξηγήσουμε τι εννοούμε, οι ξένες δυνάμεις και τα ξένα κέντρα εξουσίας δεν ασχολούνται με το ποιος έχει δίκιο, ποιος έχει άδικο, ποιος είναι παρανοϊκός, ποιος θέλει να αναθεωρήσει τα σύνορα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

Γιώργος Φίλης: Είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί ο Ερντογάν να κάνει οποιαδήποτε αεροναυτική απόπειρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here