Οι Τούρκοι ετοιμάζουν Διευρυμένη Στρατιωτική Επιχείρηση κατά της Ελλάδας και εμείς κοιμόμαστε…

0
422

Δεν είναι μόνο οι παραβιάσεις στο Αιγαίο σε αέρα και Θάλασσα, οι Τούρκοι ετοιμάζονται για κάτι μεγαλύτερο καθώς οι συντονισμένες ενέργειες των τελευταίων εβδομάδων παραπέμπουν σε χαρτογράφηση και προετοιμασία ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης του Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Με απλά λόγια οι τελευταίες κινήσεις του Ερντογάν συνιστούν προετοιμασία πολεμικής ενέργειας και μάλιστα η απειλή είναι διπλή τόσο για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο και για τον Έβρο.

Η κίνηση του CESME ήταν στην ουσία βυθομέτρηση και χαρτογράφηση του βυθού στην καρδιά του Αιγαίου, για την προώθηση Τουρκικών Υποβρυχίων.

Αυτή είναι και η κυρία κίνηση η οποία θα επιτρέψει στα Τουρκικά υποβρύχια να κινηθούν αποκόπτοντας την προσέγγιση του Ελληνικού στόλου στο ανατολικό Αιγαίο σε περίπτωση απειλής.

Ο «αόρατος εχθρός» δηλαδή θα ελλοχεύει στην καρδιά του Αιγαίου προκειμένου να χτυπήσει τα πλοία του πολεμικού ναυτικού τα οποία θα κατευθύνονται ανατολικά για να ενισχύσουν την άμυνα στο ανατολικό θαλάσσιο μέτωπο.

Διπλή ενέργεια, εάν την συνδυάσουμε με τις αποβατικές ασκήσεις που έχουν διενεργήσει οι τούρκοι, με μοντέλο που παραπέμπει σε απόπειρα απόβασης στην Χίο.

Η πτήση του Τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο εισήλθε ανενόχλητο όχι μόνο στον Ελληνικό εναέριο χώρο αλλά έφτασε μέχρι την Αλεξανδρούπολη, εισερχόμενο 16 χλμ εντός ελληνικής κυριαρχίας, δεν ήταν μία απλή πρόκληση.

Αλλά μία κατασκοπική πτήση προκειμένου να καταγραφούν οι γραμμές άμυνας και η παρούσα θέση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι πρόσφατες κινήσεις με την παράνομη είσοδο τούρκων δήθεν «γκιουλενιστών» οι οποίοι έλαβαν μάλιστα άμεσης υποστήριξης από υπόπτους κύκλος της μειονότητας, πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί ως κατασκοπική επιχείρηση και όχι ως προσφυγικό κύμα.

Η χαρτογράφηση του πιθανού πεδίου μάχης μέχρι την Αλεξανδρούπολη, σε συνδυασμό με τις ασκήσεις διέλευσης του Έβρου από τον τουρκικό στρατό δείχνει ότι εκπονείται σχέδιο εισβολής και στον Έβρο.

Την ώρα λοιπόν που εμείς βαυκαλιζόμαστε με δήθεν διερευνητικές συνομιλίες, οι τούρκοι ετοιμάζουν το πεδίο για να πιέσουν στρατιωτικά, οπότε αυτή το επιθυμούν. Η κίνηση του CESME είναι η πλέον ανησυχητική και πραγματικά πρωτοφανής.

Όπως πρωτοφανής είναι και η ανοχή της Ελλάδας. Πέρα από τα προφανή, ότι το CESME δεν θα έπρεπε ποτέ να προσεγγίσει το κεντρικό Αιγαίο και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας θα έπρεπε να καταρριφθεί ακόμα κι αν εισήλθε ως «νατοϊκό», η απουσία οποιασδήποτε αποτρεπτικής δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία, προκαλεί ανησυχία.

Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να συνέλθει, να ξυπνήσει, αλλά κυρίως η Κυβέρνηση που έχει την ευθύνη απελευθέρωσης των κανόνων εμπλοκής. Εάν προσέλθεις στο τραπέζι άοπλος την ώρα που ο άλλος έχει πιστόλι, θα οδηγηθείς σε Εθνική καταστροφή.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι 9 χάρτες με τις περιοχές που δεσμεύει η Τουρκία για τη «Γαλάζια Πατρίδα» σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.

Εννέα διαφορετικά σημεία κοινοποιεί στη δημοσιότητα προς «ναυτιλλόμενους» η Τουρκία, με τα οποία γνωστοποιεί ποιες είναι οι περιοχές στις οποίες πρόκειται να διεξαχθεί ένα μέρος της άσκησης με το προβοκατόρικο όνομα, «Γαλάζια Πατρίδα».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here