Οι Φιλότουρκοι Μεσολαβητές χρησιμοποιούν τη διαφθορά για να επιβάλουν αντεθνική λύση στην Κύπρο…του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ.

0
371
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, Λευκωσία 13 Ιανουαρίου 2021.

Όταν μου τηλεφώνησε καλός συνάδελφος από τη Λευκωσία, για να με ενημερώσει για την υπόθεση που συγκλονίζει την πολιτική και δημοσιογραφική κοινότητα της Κύπρου, με την παραίτηση του συνάδελφου Ανδρέα Παράσχου, του απάντησα αυθόρμητα: «ήρθατε στα λόγια μου». Ομολογώ ότι μου ξέφυγε, αλλά το χρωστούσα…

Για μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα, φωνάζω για τη διαφθορά των πολιτικών και των οικονομικών παραγόντων του νησιού. Και σε όλους αυτούς, από καιρό τώρα, έχω συμπεριλάβει, βεβαίως, δικηγόρους, λογιστές και επιχειρηματίες που ασχολούνται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία δυστυχώς χρησιμοποιούνται για τις «βρώμικες δουλειές» τους.

[Θα ήθελα να υπογραμμίσω εδώ ότι ΔΕΝ είναι όλοι δικηγόροι και οι λογιστές διεφθαρμένοι. Δυστυχώς, τους παίρνουν στο λαιμό τους οι λίγοι απαράδεκτοι συνάδελφοι τους].

Όταν ξεκίνησα να γράφω για τη διαφθορά των πολιτικών, δόθηκε εντολή στα «σκυλάκια» του συστήματος – Συναγερμικά και Ακελικά – να μου επιτεθούν με σκαιότατο τρόπο χρησιμοποιώντας απίστευτα ψέματα, τα οποία διέδωσαν μέσω των κοινοτικών δικτύων.

Μέχρι που…«ανακάλυψαν» ότι το παιδί μου, που διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό, εργάζεται στο Προεδρικό Μέγαρο! Ήταν πολύ οργανωμένη και στοχευμένη επίθεση, στην οποία συμμετείχαν και μερικοί εξ αυτών που σκίζουν τα ιμάτια τους για τη διαφθορά των πολιτικών.

Το μήνυμα τους, χρησιμοποιώντας όλους τους τρόπους, ήταν να σταματήσω να ασχολούμαι με τη διαφθορά στο «Νησί των Αγίων». Δεν σταμάτησα να ασχολούμαι – και να συνεχίζω να γράφω – αλλά αρκετές φορές ένοιωσα απελπιστικά μόνος. Διότι από τη στιγμή που το σύστημα εισερχόταν στα μέσα ενημέρωσης, γνώριζα ότι οι διεφθαρμένοι κάλυπταν τα νώτα τους.

Σε τούτη την εφημερίδα, όποτε ασχολήθηκα με τη διαφθορά, δεν με ενόχλησε ΚΑΝΕΙΣ. Δεν μου είπαν ΠΟΤΕ σταμάτα να γράφεις. Και το σημειώνω για να μην τους παίρνει όλους η μπάλα.

Δεν θέλω να αναπαραγάγω ψιθύρους για το ποιοι επιχειρηματίες-δικηγόροι έχουν εξαγοράσει μέσα ενημέρωσης. Διότι η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε. Δυστυχώς τα στόματα παραμένουν κλειστά. Αλλά πρέπει κάποια στιγμή να σπάσει το σπυρί. Για να γνωρίζουν οι πολίτες της Κύπρου τους καθαρούς και τους εξαγορασμένους στα μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση του συναδέλφου Ανδρέα Παράσχου να ασχοληθεί με τα «χρυσά διαβατήρια» και ειδικά με την «όποια ανάμειξη» του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν γενναία χωρίς αμφιβολία. Και ελπίζω ότι θα συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε, για να λάμψει η αλήθεια. Άλλωστε η Καθημερινή της Κύπρου ήταν στην πρωτοπορία για να τερματιστεί αυτή η ιστορία με τα «χρυσά διαβατήρια»

Αλλά απαιτούνται στοιχεία. Οι πολίτες θέλουν αποδείξεις. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι. Οι ψίθυροι είναι για το Facebook και τα λοιπά κοινωνικά δίκτυα. Ο συνάδελφος, που είναι σοβαρός και έντιμος σε όλη του την καριέρα, πρέπει να δώσει τα ονόματα αυτών που έχουν τούτες τις πληροφορίες.

Σημειώνω στο σημείο αυτό, ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης διέψευσε με δική του ανακοίνωση, και του κυβερνητικού εκπροσώπου, το δημοσίευμα του συναδέλφου, που ανέφερε πως ο Πρόεδρος, σε μία κουβέντα με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, και επειδή είχε πιεί και λίγο παραπάνω (αυτό βασικά εννοούσε) ομολόγησε ότι μάζεψε 300 εκατ. ευρώ από την πώληση των «χρυσών διαβατηρίων». Σημειώνω, λοιπόν, τις προεδρικές διαψεύσεις, όπως και τη δήλωση του κ. Τσίπρα.

Δεν ανέμενα κάτι λιγότερο, ή κάτι περισσότερο, αλλά γνωρίζω τους κανόνες της δημοσιογραφίας. Πολύ καλά. Έχω λάβει μέρος σε μεγάλες διεθνείς έρευνες, ασκώ τη δημοσιογραφία στην Ουάσιγκτον, την πιο σκληρή πόλη στον κόσμο για το επάγγελμά μας, και έμαθα να είμαι απόλυτος.

Θέτω, λοιπόν, ένα ερώτημα στον εαυτό μου: Άκουσα ποτέ τον αριθμό των 300 εκατομμυρίων ευρώ στον οποίο αναφέρθηκε ο Ανδρέας Παράσχος;

Η αλήθεια είναι ότι τον άκουσα. Αλλά δεν εμπιστεύθηκα αυτόν που το ισχυρίστηκε. Και ξέρετε γιατί; Διότι όταν το πίεσα για τις αποδείξεις αποδείχθηκε δειλός. Δεν είχε το θάρρος να το υποστηρίξει δημόσια. Και εκεί σταμάτησε το θέμα.

Αυτοί που ενημέρωσαν τον συνάδελφο για τη συζήτηση του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Τσίπρα για τα 300 εκατ. πρέπει να βρουν το θάρρος και να βγουν μπροστά. Να πουν την αλήθεια και να την στηρίξουν με στοιχεία, αν βεβαίως έχουν.

Διότι αν υποθέσουμε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου το είπε στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας – ακόμα και αν ήταν σε κατάσταση ευθυμίας – δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι ο κ. Τσίπρας το μετέφερε σε πολιτικούς αρχηγούς της Κύπρου. Είναι μία λογική υπόθεση…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το αρνείται, ο κ. Αναστασιάδης το διέψευσε, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δεν…άκουσε τίποτα, και έμεινε εκτεθειμένος ο συνάδελφος, ο οποίος παραιτήθηκε. προ τιμή του λέω εγώ, χωρίς να υπεισέρχομαι στις λεπτομέρειες της αποχώρησής του.

Όμως, η κατηγορία είναι βαριά. Και πρέπει – ακόμα και αν τον αδίκησαν – ο Πρόεδρος της Κύπρου πρέπει να βγει καθαρός από αυτή την υπόθεση. Πρέπει να απαντηθεί το μεγάλο ερώτημα; Έχει ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του λογαριασμό ή λογαριασμούς στις Σεϋχέλλες; Ξεκινάμε δηλαδή από τα εύκολα.

Αν μετέφερε ή όχι μετρητά με το αεροπλάνο του Σαουδάραβα, ούτε το γνωρίζουμε, ούτε θα το μάθουμε ποτέ. Και δεν αναπαραγάγω την κατηγορία του συναδέλφου, διότι δεν γνωρίζω αν ισχύει. Μόνο θέτω το απλό και το εύκολο: Ερωτώ αν υπάρχουν προεδρικοί λογαριασμοί στο εξωτικό μέρος που ο κ. Αναστασιάδης επιλέγει για τις διακοπές του…Τίποτα άλλο (προς το παρόν)…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω ότι οι ξένοι «μεσολαβητές» – υπηρέτες της Τουρκίας, οι Βρετανοί και στελέχη της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, ξεκίνησαν ένα σκληρό γύρο απειλών και εκβιασμών εναντίον της Κύπρου, του Προέδρου της και κάποιων εκτεθειμένων πολιτικών. Ο στόχος είναι να τελειώσουν την Κύπρο, επιβάλλοντας μία φιλοτουρκική λύση, μέχρι τον Ιούνιο.

Η διαφθορά των πολιτικών είναι το όχημα για να επιβληθεί η «λύση», που θα προσφέρει το νησί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν. Μερικά πράγματα δεν γίνονται τυχαία.

Γι’ αυτό, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης ΔΕΝ πρέπει να πάει στην Πενταμερή. Η διάσκεψη αυτή είναι παγίδα. Λόγω των επιθέσεων που δέχεται οι αντοχές του εκμηδενίστηκαν. Έκανε τεράστιο λάθος το 2004 υποστηρίζοντας παθιασμένα το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να επαναλάβει το λάθος. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να θέσει σε κίνδυνο εξαφάνισης τον Ελληνισμό της Κύπρου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Θέλω να παρακαλέσω ξανά όσους έχουν στοιχεία για υποθέσεις διαφθοράς να επικοινωνήσουν μαζί μου. Εχει εκφραστεί ενδιαφέρον για τη διαφθορά των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του νησιού από ακτιβιστές της διεθνούς ερευνητικής δημοσιογραφίας. Η εχεμύθεια είναι εξασφαλισμένη (mignatiou1@yahoo.com).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here