«Οι 3 νίκες του Πούτιν στην Ουκρανία»-Αιχμές προς την Ελληνική Κυβέρνηση…του Δρ Ιωάννη Μάζη.

0
342

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή.

-Μπράβο κ. Μάζη τα είπες με το όνομα τους. Ο πρωθυπουργός πρέπει να βλέπει πάντοτε και πρωτίστως  τα συμφέροντα της χώρας.

-Πόσο δίκιο έχετε κύριε καθηγητά, ιδίως στο θέμα της κάλυψης των ενόπλων πίσω από αμάχους!! Ποίος είναι ο εγκληματίας εν προκειμένω;

Ξέσπασε ο Γιάννης Μάζης κατά της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Απαράδεκτο! Με ξεπερνάει»!

Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, στις 13 Μαρτίου, όπου θα συναντήσει τον Ταγίπ Ερντογάν, ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης επισήμανε ότι θεωρεί απαράδεκτο να γίνει η συνάντηση με αυτά τα θέματα που έχει βάλει η Τουρκία στο τραπέζι των συνομιλιών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Με αφορμή τα λεγόμενα του Γιάννη Μάζη αξίζει να τονίσουμε πως σε μία διμερή συνάντηση ο Ερντογάν πρόκειται να θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, τα οποία ήδη αμφισβητεί και ως προς την πλευρά της κυριαρχίας τους!

-Πρόκειται να θέσει θέμα «γαλάζιας πατρίδας», το οποίο είναι το σχέδιο εισβολής και κατοχής κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας από την Τουρκία.

-Πρόκειται επίσης να θέσει θέμα «τουρκικής» μειονότητας και θέμα γενικώς «φυσικού αερίου»! Δηλαδή εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς που.

Πρακτικά, ο Ερντογάν συμπεριφέρεται ως νικητής ενός πολέμου, και υποχρεώνει τον Μητσοτάκη να συρθεί ως ηττημένος στην Κωνσταντινούπολη, για να συζητήσει θέματα τα οποία τίθενται στο τραπέζι μόνο μετά από μία ευρεία πολεμική συντριβή της Ελλάδας.

Προσέξτε, η συγκεκριμένη συνάντηση έχει ανακοινωθεί από τα τούρκικα μέσα και όχι από την Eλληνική κυβέρνηση! Μιλάμε δηλαδή για τον απόλυτο εξευτελισμό.

Εάν λοιπόν ο Μητσοτάκης δεχτεί να γίνει η συγκεκριμένη συνάντηση μετά από αυτή την ανακοίνωση, τότε παύει να εκπροσωπεί την Ελλάδα και εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του.

Διότι η αποδοχή τέτοιων ωρών, συνιστά εγκατάλειψη της εθνικής γραμμής την οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαπράξει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την εθνική γραμμή, κατά την οποία μοναδική διαφορά της Ελλάδας είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο.

Επιπλέον, ο Μητσοτάκης δεν έχει κανένα δικαίωμα να εγκαταλείψει την εθνική γραμμή η οποία έχει χαραχθεί εδώ και χρόνια, όπου η Ελληνοτουρκική διαφορά είναι αυτομάτως και Ευρώ-τουρκική διαφορά, άρα είναι αδιανόητο να συζητηθεί σε διμερές επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here