Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς εθνόσημο αγωνίστηκαν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη!

0
456

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και αδιαμφισβήτητα ανερχόμενο ταλέντο στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, Στέφανος Τσιτσιπάς, αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χωρίς στην αθλητική του περιβολή να υπάρχει το εθνόσημο σε αντίθεση με τον Γερμανό αντίπαλο του που έφερε το Γερμανικό εθνόσημο στη μπλούζα του.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η κορυφαία αθλητική συνάντηση και σε αυτή συμμετέχουν Εθνικές αποστολές, οι οποίες είθισται να φέρουν τα διακριτικά της χώρας τους.

Δεν πρόκειται για grand slam, ούτε για meeting, όπου ο κάθε αθλητής εκπροσωπεί τον εαυτό του.

Χωρίς εθνόσημο είχε αγωνιστεί και η Σάκκαρη.

Δεν αμφισβητεί φυσικά κανείς τον πατριωτισμό των Ελλήνων αθλητών. Αλλά ειδικά στους Ολυμπιακούς, το Εθνόσημο προηγείται των Χορηγών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  ΓΙΑΤΙ στα πρώτα παιχνίδια της Σάκκαρη και του Τσιτσιπά δεν υπήρχε το εθνόσημο στις φανέλες τους;

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς αποτελούν δύο από τους μεγαλύτερους αθλητές της Ελλάδας και δύο από τις ελπίδες μας για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με σπουδαίες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια, οι δυο τους ξεκίνησαν νικηφόρα και στις πρεμιέρες τους στην Ιαπωνία.

Στο περιθώριο των Αγώνων τους, γεννήθηκε η απορία σε αρκετούς γιατί δεν υπήρχε η Ελληνική σημαία στις εμφανίσεις των δύο αθλητών. Ως είθισται, οι φανέλες έχουν τη σημαία της χώρας από την μια και την εταιρεία ένδυσης από την άλλη. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα… Social media «οργίασαν».

Όμως πάμε να δώσουμε την εξήγηση.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαγκίνης στο ραδιόφωνο του «Real Fm» η απουσία του εθνόσημου στους αθλητές τένις, είναι μια πρακτική που ακολουθείται για όλους.

«Οι αθλητές του τένις δεν φορούν την επίσημη εμφάνιση της Ολυμπιακής Ομάδας, αλλά την εμφάνιση των χορηγών τους. Αυτή είναι μια παραχώρηση που αφορά όλους τους αθλητές, και τον Τζόκοβιτς και όλους»…τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Ο Στέφανος επειδή έχει έναν συγκεκριμένο χορηγό και επειδή η ίδια η ΔΟΕ για να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι τενίστες θα συμμετέχουν στο τουρνουά, έκανε αυτή την παραχώρηση, να αγωνίζονται δηλαδή με τους δικούς τους χορηγούς. Η εταιρεία που ντύνει την κάθε ομάδα, έχει πάρει ουσιαστικά τα δικαιώματα να χρησιμοποιεί το εθνόσημο.

Το εθνόσημο δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί άλλη εταιρεία, άρα η εταιρεία που ντύνει τον Στέφανο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το εθνόσημο. Του έφτιαξε μια φανέλα που είναι στα Ελληνικά χρώματα, γαλανόλευκη, αλλά δεν μπορούσε να υπάρξει το εθνόσημο».

Ο Γιάννης Γιαγκίνης τόνισε στο τέλος ότι μπορεί στον επόμενο αγώνα να μπει η λέξη «ΕΛΛΑΣ» δίπλα στον χορηγό.

«Αυτό που μπορεί να υπάρξει και από ότι μαθαίνω θα υπάρχει στον επόμενο αγώνα, είναι το ΕΛΛΑΣ. Δεν επιτρέπεται το εθνόσημο, αλλά το ΕΛΛΑΣ μπορεί να μπει»… πρόσθεσε ο δημοσιογράφος ολοκληρώνοντας τις αναφορές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here