Ολόκληρη η Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Τι προβλέπει, τι θα αγοράσουμε με 5 δις Ευρώ.

0
236

Σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος που θα πληρώσει η Ελλάδα στην Γαλλία για εξοπλισμούς, στο πλαίσιο της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης για συνεργασία σε Άμυνα και Ασφάλεια» η οποία υπεγράφη την Τρίτη στο Παρίσι.

Η Ελλάδα θα αγοράσει:

-3+1 φρεγάτες FDI Belharra

-3+1 Κορβέτες Gowind

-Εκσυγχρονισμό τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ

-Υποστήριξη/αναβάθμιση όλων των παραπάνω

Επίσης, η συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν στο Παρίσι προβλέπει την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η χώρα είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους (όπως π.χ. η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ).

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα παραλάβει σε «χρόνο-ρεκόρ», 3+1 φρεγάτες Belhara με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Οι φρεγάτες, με την υψηλή τεχνολογία και τα μεγάλου βεληνεκούς οπλικά τους συστήματα θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής ισχύος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς πέρα από τις αυξημένες δυνατότητες θα είναι απολύτως συμβατές ώστε να «συνεργάζονται» με τα μαχητικά Rafale.

Όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, οι 3 φρεγάτες (με option για άλλη μια), αγοράζονται από την Ελλάδα «στην πιο συμφέρουσα τιμή», με πλήρη οπλισμό και με «χρόνο παράδοσης-ρεκόρ». Η πρώτη φρεγάτα αναμένεται να παραδοθεί το 2025 και η τελευταία το 2026.

Παράλληλα στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η εξασφάλιση 3 υπερσύγχρονων κορβετών Gowind (με option για άλλη μία) με πλήρη εξοπλισμό.

Ειδικότερα, η Ελλάδα θα αποκτήσει 3 φρεγάτες FDI HN (Hellenic Navy), με διαμόρφωση η οποία επελέγη από το ίδιο το Πολεμικό Ναυτικό μας, και η οποία είναι ισχυρότερη από την αντίστοιχη γαλλική.

Το πλοίο ανήκει στην επόμενη γενιά «ψηφιακών» φρεγατών, και εξοπλίζεται με το κορυφαίο ραντάρ SeaFire. Το τελευταίο συνδυάζεται με τους υπερσύγχρονους αντιαεροπορικούς πυραύλους ASTER 30, στην πλέον τελευταία τους έκδοση.

Ο συνδυασμός SeaFire/ASTER 30 θα προσφέρει αεράμυνα περιοχής στις Μονάδες του Στόλου, σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 100 χιλιόμετρα, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτει και Αντιβαλλιστικές Ικανότητες.

Ολόκληρη η συμφωνία ΕΔΩ……….

Η καταλυτική αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας:

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ούπς! Τι λέει ο κος Μακρόν, κύριε Μητσοτάκη;

«Η συμφωνία…αποτελεί το απαύγασμα μιας εργασίας που έχει επέλθει μετά την κοινή διακήρυξη τον Ιούνιο του 2018, στο πλαίσιο της διακήρυξης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, επί μίας αμοιβαίας συνεργασίας τον Οκτώβριο του 2015».

Μαζί, λοιπόν, με τις φρεγάτες και τις κορβέτες ο Έλληνας πρωθυπουργός  φέρνει πίσω από το Παρίσι μια πολύ σημαντικότερη δέσμευση.

Την απόλυτη συμμαχία – και στρατιωτική – με την Γαλλία που υποδηλώνει πως σε περίπτωση επίθεσης στο ένα κράτος τα υπόλοιπα παρεμβαίνουν σε συνδρομή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here