Ομόφωνα ψηφίστηκε στο Δ. Σ. Κηφισιάς η Προγραμματική Σύμβαση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

0
642

Ομόφωνα ψηφίστηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς την Τετάρτη 05/02/2020, η έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο: «1ο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας – Στερέωση και αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων και προσθήκη στατικώς ανεξάρτητου κτιρίου».

Μετά την ψήφιση του θέματος στο Δ.Σ. Κηφισιάς, ο Δήμος Κηφισιάς, οι Κτιριακές Υποδομές, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Αττικής θα υπογράψουν  την προγραμματική  σύμβαση για το έργο.

Την πορεία υλοποίησης και εφαρμογής των όρων της σύμβασης θα παρακολουθεί Επιτροπή Παρακολούθησης η οποία θα αποτελείται από πέντε  μέλη,  δύο εκπροσώπους της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», και από έναν εκπρόσωπο του Δήμου Κηφισιάς, της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκπρόσωπος του Δήμου Κηφισιάς ορίστηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, με αναπληρωματικό μέλος τον Αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας Μιχάλη Καυγαλάκη.

Το έργο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας 2020 και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ. Για το τμήμα του έργου «Στερέωση και αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων στο 1ο Δ.Σ. της Δ. Ε. Νέας Ερυθραίας» υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε:

«Τοποθετούμε το θέμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας ως το πρώτο θέμα του Δήμου. Επιλέξαμε να επενδύσουμε σε ένα στέρεο μελλοντικό σχολείο για την Νέα Ερυθραία μας. Με σταθερά βήματα θα έχουμε ένα σύγχρονο σχολείο, το οποίο θα γεφυρώνει το ιστορικό παρελθόν με τις μελλοντικές γενιές.

Θα παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση του έργου μέχρι την παράδοση του στην εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Ερυθραίας. Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας Μιχάλη Καυγαλάκη, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς και τον μηχανικό κ. Μεταξά τους Συλλόγους Γονέων και Διδασκόντων του σχολείου, τη Διοίκηση της ΚΤΥΠ, τον  Διευθυντή Έργων της ΚΤΥΠ κ..Τσαγκάρη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς και τη Δημοτική Σύμβουλο Αγγελική Παπάζογλου».

Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης τόνισε:

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για τη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας. Οι κόποι μας δικαιώνονται. Προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης ακόμα και την  άδεια δόμησης.  

Διεκδικήσαμε τη μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση. Εντάξαμε το σχολείο σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και χρηματοδοτούμε τις υπόλοιπες εργασίες από πόρους του Δήμου. Να ενημερώσω επίσης ότι 5/2/2020 βγήκε η διακήρυξη της δημοπρασίας του έργου και μετά την ανάδειξη του αναδόχου υπάρχει χρονοδιάγραμμα 500 ημερών για την αποπεράτωση του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here