ΠΥΡΙΝΗ ΟΡΓΗ! «Ευρωπαίοι» έρχονται στην Κρήτη για να τιμήσουν τους «ήρωες» Ναζί!

0
409

ΥΨΙΣΤΗ Προσβολή στην μνήμη των ηρώων και των θυμάτων του Ναζισμού! Ύψιστη προσβολή για τον χαμό χιλιάδων Ελλήνων από τους Γερμανούς που εισέβαλαν στην Κρήτη. Έσφαξαν οι γυναίκες και παιδιά, αλλά κάποιοι ευρωπαίοι έρχονται να τους τιμήσουν ως ήρωες! Έχει πάτο το βαρέλι;

Εξοργιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία, για την ανατριχιαστική πρόκληση από την «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών»!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη ένωση ετοιμάζει fiesta στις 17 Μαΐου στα Χανιά για να γιορτάσουμε τα 80 χρόνια από την πρώτη αερομεταφερόμενη επιχείρηση της ιστορίας, και να τιμήσουν τον ηρωισμό και την αξία των Γερμανών Ναζί αλεξιπτωτιστών!

Αλήθεια, ποιος έδωσε άδεια για αυτό το αίσχος;

Είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στον τόπο μας να τιμούνται οι φονιάδες του Ελληνισμού;

ΣΥΡΙΖΑ: Επαίσχυντη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών υπέρ των Ναζί στην Κρήτη.

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, για την εκδήλωση της οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», «που προσβάλει την μνήμη των θυμάτων των θηριωδιών των Ναζί στην Κρήτη», κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, του αν. τομεάρχη Εξωτερικών, Γιάννη Μπουρνού, του τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη και των βουλευτών Χανίων και Β’ Πειραιά, Παύλου Πολάκη και Νίνας Κασιμάτη, αντίστοιχα.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρονται σε ανακοίνωση της οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», με την οποία προσκαλούν σε εκδηλώσεις στις 17-23 Μαΐου 2021, στα Χανιά της Κρήτης, με σκοπό «Να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, για την πρώτη επιτυχώς, αερομεταφερόμενη επιχείρηση με την ονομασία “Επιχείρηση Ερμής”, που έλαβε χώρα πριν 80 χρόνια».

Τότε ακριβώς, όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «Που οι Κρητικοί αντιμετώπισαν με αξίνες, σκεπάρνια και χέρια γυμνά τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, που ξεκίνησε η Γερμανική Κατοχή στο νησί και ακολούθησαν θηριωδίες, με εκτελέσεις αμάχων και πυρπόληση δεκάδων χωριών από τους Ναζί».

«Την περίοδο των εορτασμών των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, ο προγραμματισμός της συγκεκριμένης εκδήλωσης αποτελεί το λιγότερο μια αισχρή πρόκληση. Όπως αναφέρεται, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και πραγματική αναπαράσταση αλμάτων με αλεξίπτωτο εκεί που έπεσαν οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές, επισκέψεις σε τοποθεσίες των γερμανικών προσγειώσεων, μνημεία και μουσεία, για να έχουν οι συμμετέχοντες “μια συναρπαστική εικόνα για τα γεγονότα του Μαΐου 1941″»…αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζουν: «Ο αποτροπιασμός και η οργή των Κρητικών ξεχειλίζουν γι’ αυτή την εκδήλωση, μέσα από την οποία καλείται ο κόσμος να τιμήσει τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, στα αιματοβαμμένα χώματα της Κρήτης, κατά την επέτειο 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης».

Τέλος, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τον αρμόδιο Υπουργό «Να αποσαφηνίσει αν η συγκεκριμένη οργάνωση έχει λάβει επίσημη άδεια για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης ή αν οι κρατικές αρχές αγνοούν παντελώς το γεγονός». Επιπλέον, ζητούν ενημέρωση για το «ποιοι φέρουν την ευθύνη για το επαίσχυντο αυτό γεγονός που προκαλεί το κοινό αίσθημα», ενώ τέλος επιδιώκουν να μάθουν «Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ο Υπουργός, με σκοπό την άμεση ματαίωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά και της λογοδοσίας των υπευθύνων».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τεράστια επιτυχία της εφημερίδας Δημοκρατία: Ακυρώνεται η Ναζιστική αθλιότητα.

Με ανάρτηση του στο Facebook το «Σωματείο Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών», μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και την κινητοποίηση κομμάτων, βουλευτών και φορέων αποφάσισε να ανακοινώσει την ακύρωση των εκδηλώσεων στην Κρήτη, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, μετά την αποκάλυψη του θέματος από την εφημερίδα Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here