Αποκάλυψη Independent: «Εξαερώθηκαν» Βρετανοί Μισθοφόροι στην περιοχή Λβιβ της Ουκρανίας, από Ρωσικούς πυραύλους Cruise.

0
371

Επιβεβαιώνονται τα όσα είχε τονίσει η Μόσχα μετά τον βομβαρδισμό της βάσης Yavorovsky στην περιοχή Λβιβ, καθώς σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Independent τρεις από τους νεκρούς είναι Βρετανοί πρώην μέλη των Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Bρετανικές Aρχές διεξάγουν έρευνα μετά από τις αναφορές για δεκάδες νεκρούς σε πυραυλική επίθεση κοντά στα Ουκρανικά σύνορα με την Πολωνία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, την Κυριακή, εν μέσω ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών ότι τρεις Βρετανοί ήταν μεταξύ των θυμάτων.

Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι έκαναν λόγο ότι στην συγκεκριμένη βάση υπήρχαν ξένοι μισθοφόροι που θα πολεμούσαν στο πλευρό του Ζελένσκι. Η αναφορά αυτή της βρετανικής εφημερίδας, μάλλον επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο Ρώσικο ισχυρισμό.

Όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας από την επίθεση σκοτώθηκαν έως και 180 «ξένοι μισθοφόροι» και καταστράφηκε «μεγάλη ποσότητα» όπλων. Υπάρχουν όμως πολλές αναφορές ότι οι νεκροί τελικά ήταν πάνω από 200.

Να θυμίσουμε ότι και οι ΝΥΤimes δημοσίευσαν χθες φωτογραφία από τη βάση στο Λβιβ, η οποία είχε τυλιχθεί στις φλόγες, κάτι που επί της ουσίας επιβεβαίωνε την παρουσία Δυτικών μισθοφόρων στην περιοχή.

Βρετανοί μισθοφόροι αιχμαλωτίστηκαν στην Μαριούπολη: Οι εξελίξεις σε Νικολάεφ και Χάρκοβο | Defencenet

Οι Ρώσοι έδωσαν επίσης χθες στην δημοσιότητα εικόνες Βρετανών μισθοφόρων που αιχμαλωτίστηκαν στην Μαριούπολη και υποτίθεται πως είναι «εθελοντές».

Σύμφωνα με το defencenet.gr μέχρι τώρα είναι γνωστό πως πολεμούν 20.000 μισθοφόροι από την Δύση, στην Ουκρανία και μάλιστα θεωρείται πως χειρίζονται πολλά από τα όπλα που έχουν αποστείλει ΗΠΑ και ΕΕ στο Κίεβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here