Ο Έλληνας «κοσμοναύτης» Γραμματικόπουλος…..ετοιμάζεται για ταξίδι στο διάστημα!

0
318

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον ελληνικής καταγωγής Ρώσο κοσμοναύτη Fyodor Yurchikhin (Θεόδωρος Γραμματικόπουλος) ο οποίος θα εκτοξευθεί στο διάστημα με το τροχιακό όχημα Soyuz TMA-09M και προορισμό το διεθνή διαστημικό σταθμό ISS.

Η εκτόξευση έχει υπολογιστεί για τις 00:31, ξημερώματα της 29ης Μαΐου 2013 από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν.

Το ταξίδι του ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη θα είναι το τέταρτο κατά σειρά στην καριέρα του. Μαζί του θα είναι ο Ιταλός αστροναύτης Luca Parmitano της ευρωπαϊκής ESA και η Αμερικανή Karen Nyberg.

Οι Έλληνες και οι ομογενείς της Ρωσίας έγραψαν ένα γράμμα στον δικό τους Θόδωρο, όπως τον αποκαλούν: «Εμείς, οι Έλληνες της Ρωσίας, είμαστε μαζί σου, με την οικογένεια και τους γονείς σου, τη μητέρα Μικρούλα και τον πατέρα Νικόλα, τον αδελφό σου Παναγιώτη, που μένουν στη Θεσσαλονίκη» γράφουν – μεταξύ άλλων – στην επιστολή.

Για πολλούς Έλληνες ανά τον κόσμο θα μείνει αξέχαστη η στιγμή που ο Γιουρτσίχιν, ο πρώτος ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης, έφερε στις 8 Ιανουαρίου του 2003, στον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την ελληνική σημαία που είχε μαζί του στην πρώτη του πτήση στο διάστημα.

«Μπορεί να είναι ένας Ρώσος κοσμοναύτης, να είναι ένας πολίτης της Ρωσίας, αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι γιος του Πόντου, και μας δίνει την ευκαιρία για καμαρώνουμε τον έθνος μας και να παίρνουμε περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε» λεει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Σιδηρόπουλος, δημοσιογράφος, μέλος της ελληνικής κοινότητας της Μόσχας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here