Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πρόσκληση για να συμμετάσχει στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

0
397

Θα βρεθεί στο Βερολίνο στις 26 του μηνός σε ρόλο παρατηρητή ενώ παρούσα θα είναι και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε τελικά την πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) που θα διεξαχθεί στις 26 Ιουνίου στο Βερολίνο, ως παρατηρητής.

Πρόκειται για μια πρόσκληση που ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την ήθελε πολύ, για αυτόν τον λόγο αυτό οι συνεργάτες του είχαν επικοινωνήσει πολλές φορές με τους διοργανωτές του συνεδρίου, κάτι που παρεμπιπτόντως δεν άρεσε καθόλου στο Κίνημα Αλλαγής και την κ. Φώφη Γεννηματά που μετέχει ούτως ή άλλως καθώς το κόμμα της είναι μέλος του PES.

Κι αυτό γιατί σε παλαιότερα αντίστοιχα συνέδρια ο κ. Τσίπρας, όποτε καλούνταν ως παρατηρητής, η παρουσία του ήτανε πάντοτε πολύ εντυπωσιακή (ιδίως την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός) και είχε επαφές με σημαίνοντα στελέχη της γηραιάς ηπείρου που ανήκουν στον Σοσιαλιστικό χώρο και το ίδιο αναμένεται να κάνει και τώρα.

Μάλιστα ο τέως Πρωθυπουργός επιδιώκει να αναλάβει για μια ακόμη φορά τον ρόλο γεφυροποιού μεταξύ της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, κάνοντας όπως εκτιμούν από την Κουμουνδούρου, εμμέσως πλην σαφώς και ένα ακόμη βήμα προεκλογικής ή ακόμη περισσότερο μετεκλογικής προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το Κίνημα Αλλαγής, ιδίως από τη στιγμή που οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here