Ο Δήμος Κηφισιάς στην Κακοκαιρία.

0
406

Ο Δήμος Κηφισιάς από τις 13 Φεβρουαρίου 2021 ως σήμερα δίνει μια δύσκολη μάχη, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Η Μήδεια ήταν ένα κύμα κακοκαιρίας ανεπανάληπτο και πρωτόγνωρο για την Αττική και τα βόρεια προάστια με μαζική πτώση δέντρων. Περιβαλλοντική λαίλαπα με σημαντικές συνέπειες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Στη φυσική αυτή καταστροφή δεν ακολουθήσαμε διχαστικές τακτικές καθώς πιστεύουμε πως τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.

Οφείλουμε ωστόσο να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα εξής:

-Σε κάθε σχεδόν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας υπάρχουν εισηγήσεις από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για κοπές δέντρων

-Κάθε χρόνο δημοπρατούνται εργολαβίες για κοπές και κλαδέματα ψηλών δέντρων που δεν γειτνιάζουν σε ηλεκτροφόρα καλώδια

-Το 2020 ο Δήμος Κηφισιάς απέστειλε στον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 200 έγγραφα για πολλαπλάσια κλαδέματα δέντρων πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων

-Όλες αυτές τις μέρες οι Υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, του Πρασίνου, του Τμήματος Ογκωδών, του Τεχνικού Συνεργείου και άλλων υπηρεσιών εργάζονται σε πολλαπλές βάρδιες, νυχθημερόν.

-Διεκδικούμε από το ΥΠΕΣ έκτακτη επιχορήγηση για τις φυσικές καταστροφές και την αποκατάσταση αυτών

-Με ειδικούς επιστήμονες θα ξεκινήσει συζήτηση για τα δέντρα του Δήμου μας

-Συντονιζόμαστε με τον ΔΕΔΔΗΕ για πρόγραμμα υπογειοποίησης καλωδίων του δικτύου του Δήμου μας

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» και η επικεφαλής της Αγγελική Παπάζογλου με την ευκαιρία της συζήτησης που έγινε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου για την κακοκαιρία «Μήδεια» και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Δήμο, αναφέρει τα εξής:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here