Ο Δήμος Τρικκαίων…η πρώτη 5G-ready πόλη στην Ελλάδα!

0
279

Αυτή είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που είναι έτοιμη να εισέλθει στη νέα ψηφιακή εποχή προσφέροντας στους πολίτες της «Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης».

Η πόλη των Τρικάλων σταδιακά μετατρέπεται σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready και ενώ τον περασμένο Μάρτιο ο δήμος Τρικκαίων έγινε ο πρώτος δήμος της Ελλάδας, με τεχνολογία 5G.

Ο Δήμος Τρικκαίων είναι από την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 ο πρώτος Δήμος της Ελλάδας με τεχνολογία 5G. Στο κέντρο ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Οι λύσεις τις οποίες θα προσφέρει στους πολίτες, ονομάζονται «Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» και αφορούν σε «έξυπνη» στάθμευση, «έξυπνο» φωτισμό, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, συλλογή και ανάλυση δεδομένων, λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων…….

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου…..

«Βρισκόμαστε μπροστά στα δύο επόμενα βήματα:

-Το πρώτο, η επίλυση ορισμένων νομικών ζητημάτων ως προς το φάσμα. Αυτά, τα επιλύει το υπουργείο.

-Το δεύτερο, ο στόχος του Δήμου Τρικκαίων και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που υλοποιεί το project στον δήμο μας, να δρομολογήσουμε μια ευρείας κλίμακας, μόνιμη εφαρμογή, και όχι μιας μικρή έκτασης πιλοτική δράση».

Τα Δήμος Τρκκαίων με το 5G και το «Internet of Things», μέσω των «έξυπνων κάδων» κατάφερε ο Δήμαρχος με μεγάλη επιτυχία, την εντυπωσιακή / αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου, η οποία απετέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για τα όσα προωθεί η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και τεχνολογίας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here