Ο Καμμένος αντέκρουσε τις τουρκικές μεθοδεύσεις μέσα στο ΝΑΤΟ!

0
307

ΤΕΛΟΣ οι «γκρίζες ζώνες» για την συμμαχία!…..

Ιστορική διπλωματική νίκη πέτυχε η Ελλάδα με την παρουσία του Πάνου Καμμένου στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα κατάφερε να αντικρούσει τις τουρκικές μεθοδεύσεις που εκδηλώθηκαν σε ανώτατο μάλιστα επίπεδο, διά στόματος του Τούρκου ΥΕΘΑ.

Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίλ δήλωσε από τις Βρυξέλλες στο κρατικό τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο TRT ότι η νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών δεν είναι πλέον αναγκαία και ότι πρέπει να λάβει τέλος.

Ο τούρκος υπουργός διευκρίνισε ότι η Τουρκία απαίτησε σχετικά από την Ατλαντική Συμμαχία την λήξη της επιχείρησης και την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς.

Ο υπουργός άμυνας όμως Πάνος Καμμένος, με μία ιστορική παρέμβαση στην σύνοδο έβαλε τους συμμάχους προ των ευθυνών τους, ξεκαθαρίζοντας πρωτίστως ότι ο ρόλος της είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας.

Σε αυτό το πλαίσιο η συμμαχία οφείλει να διαφυλάξει τις Θερμοπύλες της Ευρώπης, καθώς οι κίνδυνοι από την απόσυρση της νατοϊκής δύναμης δεν αφορούν πλέον μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Τόνισε δε ότι οι δομές της συμμαχίας οφείλουν να διαμορφώνονται ανάλογα με το συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, ειδικά σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή.

Στην ξεκάθαρη αυτή σύγκρουση σε ανώτατο επίπεδο, στις προηγούμενες συνόδους η αντίδραση των Τούρκων είχε εκδηλωθεί στο στρατιωτικό σκέλος, η Ελλάδα κατέγραψε μία ιστορική διπλωματική νίκη που βάζει τέλος στην ντροπή των τετελεσμένων Σημίτη την μαύρη νύχτα των Ιμίων.

Ακολουθεί η δήλωση του Πάνου Καμμένου μετά το πέρας της συνόδου:

«Θέλω να συγχαρώ τους Έλληνες στρατιωτικούς και διπλωμάτες στην αντιπροσωπεία μας στο ΝΑΤΟ για τις προσπάθειες που κατέληξαν στην επιτυχή στήριξη της ελληνικής θέσης για τη συνέχιση της νατοϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας.

Είναι σημαντικό ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, πέραν του ότι έχει συντελέσει αποτελεσματικά στο να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, έχει βοηθήσει να γίνουν αντιληπτές στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ η τουρκική προκλητικότητα, η παραβίαση των διεθνών κανόνων και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αναταραχής μεταξύ των δύο μελών.

Η ελληνική πλευρά στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο. Οι Έλληνες προασπίζουμε την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Παράλληλα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν πόλο σταθερότητας για όλη τη Μεσόγειο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και με άριστες διμερείς σχέσεις με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής θα αποτελέσουμε τον πυλώνα της σταθερότητας για το αύριο της Μεσογείου».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here