Ο Κύπριος Ίκαρος που συγκίνησε με το μεγαλείο της ψυχής του!

0
193

Ένα πολύ ανθρώπινο και συγκινητικό περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των Ικάρων στο Τατόι. Είχε αρχίσει η παράδοση των ξιφών στους Κυπρίους αποφοίτους της Σχολής, όταν ακούστηκε το όνομα ενός, ο οποίος δεν βρισκόταν στη σειρά του.

Ξαφνικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σάστισε που δεν είδε μπροστά του τον 22άχρονο αεροπόρο αλλά αμέσως τον ενημέρωσε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς ότι δεν μπορούσε να μετακινηθεί και παρακολουθούσε την τελετή λίγο πίσω από τους παραταγμένους, από μια καρέκλα λόγω της υγείας του.

«Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία και ο άνθρωπος», σχολίασε ο κ. Αβραμόπουλος και κατευθύνθηκε προς το σημείο που βρισκόταν ο νεαρός Κύπριος μαζί με τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, υπερβαίνοντας κάθε πρωτόκολλο.

Ο υπουργός πήγε απέναντι από τον Ίκαρο, του παρέδωσε το ξίφος, πληροφορήθηκε ότι δεν μπορούσε να κινηθεί με ευκολία διότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας , τον αγκάλιασε και συγκινημένος τον ασπάστηκε.

Οι γονείς των σπουδαστών που αιφνιδιάστηκαν αρχικά από την απομάκρυνση του κ. Αβραμόπουλου από το χώρο των επισήμων. Φίλοι, γονείς και συγγενείς των άλλων Κυπρίων σπουδαστών πληροφόρησαν όσους ρωτούσαν περί τίνος επρόκειτο και ξαφνικά, ένα χειροκρότημα άρχισε από όλους όσοι είχαν πάει να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία.

Ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τον αγώνα αυτού του παιδιού από την Κύπρο, που χαμογελούσε σε στάση προσοχής με σθένος, λεβεντιά και μεγαλείο ψυχής.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here