Ο κ. Φούχτελ θέλει να «φακελώσει» Δήμους και Περιφέρειες!

0
241

Απέστειλε ερωτηματολόγια σε Δήμους και Περιφέρειες και ζητά να μάθει τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ και την ακριβή σύσταση του πληθυσμού. Με ποια ιδιότητα αυτός ο κύριος ζητά να μάθει την ακριβή σύσταση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Η προκλητικότητα των «φίλων» μας των Γερμανών δεν έχει προηγούμενο. Ο άνθρωπος της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα ο κ. Φούχτελ μετά τις διερευνητικές επιχειρηματικές διαθέσεις του στην Ελλάδα, θέλει τώρα να «φακελώσει» τα περιουσιακά στοιχεία των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.

Έτσι σιγά-σιγά αποκαλύπτεται ο ρόλος του ο οποίος σκεπάζεται από τον μανδύα της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας».

Πιο συγκεκριμένα όπως μαθαίνουμε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν πρόλαβαν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σελιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, το οποίο συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο.

«Ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρνονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας.

Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας»…..αναφέρει με σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στα ερωτηματολόγια των φίλων μας των Γερμανών, ο κ. Φούχτελ ζητάει να μάθει τα πάντα: από τον αριθμό του πληθυσμού μέχρι το ποιοι είναι άνεργοι, που δουλεύουν, σε ποιες εταιρείες, πόσοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, με τις ιχθυοκαλλιέργειες, με τις βιομηχανίες κλπ. Ζητά δηλαδή αναλυτική καταγραφή του κοινωνικού ιστού και αναλυτική κατάσταση της περιουσίας των Δήμων!!

Αίσθηση προκαλεί το ενδιαφέρον του κ. Φούχτελ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και εδώ είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης! Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει ενότητα συγκεκριμένη για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους.

Ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα ερωτώνται οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι. Τα απορρίμματα κρίνουν το αν θα υπάρξει η αδελφοποίηση του Δήμου στην Ελλάδα με κάποιον άλλο στη Γερμανία όπως αναφέρεται στην αρχή του ερωτηματολογίου;

Σαφώς και όχι. Ο κ. Φούχτελ και αυτοί που κρύβονται πίσω του θέλουν να γνωρίζουν που ακριβώς θα «χτυπήσουν». Είναι άλλωστε γνωστή η…..ευαισθησία του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας για τα απορρίμματα.

Θέλει ο ίδιος και οι Αιρετοί που του κάνουν «πλάτες» να εκχωρήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Ο κ. Φούχτελ έχει μνημονεύσει πολλές φορές την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακόμη περισσότερες έχει αναφερθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Δεν είναι τυχαίο επίσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση τόσο μέσω του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και μέσω άλλων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων έχει στοχοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες της, τις οποίες θέλει να ξεπουλήσει.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προειδοποιεί τους Αιρετούς πώς έχουν γνώση οι… φύλακες και καλό είναι να είναι προσεκτικοί στο χειρισμό τέτοιου είδους ερωτηματολογίων που εμφανίζονται ως πρωτοβουλίες θετικές προς όφελος της… κοινωνίας. Κάθε άλλο παρά σε αυτό αποσκοπούν.

Θυμίζει δε η Ομοσπονδία, πώς πολλοί εκ των Αιρετών που επιχείρησαν να παίξουν το παιχνίδι των συντεχνιών βρέθηκαν την επομένη των εκλογών του Μαΐου 2014 στο σπίτι τους.

Έφαγαν «μαύρο», προεξάρχοντος του κ. Γιάννη Σγουρού, «γιατί τόλμησαν να βάλουν τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών» …..αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει θέση επί του θέματος ενώ οι αιρετοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι θα κάνουν διότι προφανώς θα γνωρίζουν ότι υπάρχει και η έννοια του εθνικού συμφέροντος που υπερβαίνει κάθε θεσμική τους ιδιότητα.

Δείτε τα ερωτηματολόγια που έστειλε ο κ. Φούχτελ:

Ερωτηματολόγιο Ν.1

Ερωτηματολόγιο Ν.2

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here