Ο Μεβλούτ κάρφωσε τη μυστική συνάντηση: Μπορεί να έχει πια ο Πρωθυπουργός εμπιστοσύνη στους Τούρκους;…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
425

Η αποκάλυψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τη Μυστική συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ απεσταλμένων της Αθήνας και της Άγκυρας, ύστερα από πρωτοβουλία των Γερμανών, είναι μία σημαντική είδηση, χωρίς αμφιβολία.

Την ίδια στιγμή, η αποκάλυψη της απέδειξε φαντάζομαι στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στους Τούρκους. Πραγματοποιήθηκε μία μυστική συνάντηση με τη σύμφωνη όλων να μείνει μυστική προφανώς. Δεν κρίνω αυτό, διότι στη διεθνή διπλωματία συμβαίνει πάντα.

Αλλά, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έσπευσε να την καρφώσει δημόσια για να εκθέσει τον κ. Μητσοτάκη στον Ελληνικό λαό και να πυροδοτήσει νέα αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, φέρνοντας μεγαλύτερη διχόνοια στη χώρα μας.

Πιστεύω ότι ήταν μία καλοζυγισμένη πράξη των Τούρκων. Διότι, ενώ ο Πρωθυπουργός άστραφτε και βρόνταγε εναντίον της Τουρκίας για την άθλια πράξη μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ίδια στιγμή είχε εισέλθει σε μυστικό διάλογο με τον Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του Ιμπραήμ Καλίν.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, οι Τούρκοι συνέχισαν και σήμερα, και χθες και κάθε μέρα τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις τους και την εκτόξευση απειλών εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μάλιστα θυμίζω ότι τις χειρότερες δηλώσεις κάνουν ο πρωταγωνιστής του διαλόγου από τουρκικής πλευράς, ο Ιμπραήμ Καλίν και ο ίδιος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που εξέθεσε την Ελληνική πλευρά με την αποκάλυψή της μυστικής συνάντησης.

Για να είμαστε πεντακάθαροι και να μην μας παρεξηγήσει η αθηναϊκή ελίτ!

Υ.Γ. Την τριμερή συνάντηση επιβεβαίωσαν το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και Τούρκος υπουργός εξωτερικός, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε πως ξεκίνησαν συνομιλίες της Ελλάδας και της Τουρκίας με Γερμανική διαμεσολάβηση.

Υ.Γ.1. Να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για την «μυστική» όπως την χαρακτηρίζει τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δύο ημέρες μετά την προκλητική απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και ενώ βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ πλειοδοτούσαν σε εθνολαϊκισμό και ακροδεξιές κορώνες, η κυβέρνηση πραγματοποιούσε μυστική τριμερή συνάντηση με την Τουρκία και τη Γερμανία. Το γεγονός ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, αντιλαμβάνονται τη σημασία της απειλής των κυρώσεων, της συμμετοχής στον ευρώ-τουρκικό διάλογο και των ανοιχτών διαύλων, σε αντίθεση με ότι έλεγε στο παρελθόν, είναι θετικό».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της τριμερούς:

«Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της, η Κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για το τι συζητήθηκε στην τριμερή αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ».

Η ανακοίνωση καταλήγει αφήνοντας αιχμή για τις εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ ενώ διαβεβαιώνει ότι θα επιδείξει υπεύθυνη στάση:

«Δεν γνωρίζουμε αν η Κυβέρνηση κρύβεται επειδή φοβάται την ακραία πτέρυγά της. Πάντως να μην ανησυχεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει τον λαϊκισμό της ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης»…αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here