Ο Μητσοτάκης Κατάφερε το Ακατόρθωτο στην Παγκόσμια διπλωματία!

0
265

Να μας μισούν και Ουκρανοί και Ρώσοι και μαζί να υπογράφουν συμφωνία για εξαγωγές σιτηρών στην Κωνσταντινούπολη.

Από την μια ο Ζελένσκι, που πρώτοι του στείλαμε όπλα, τώρα είναι έξω φρενών με τους-Γαλάζιους-Έλληνες εφοπλιστές που θησαυρίζουν από το Ρωσικό πετρέλαιο.

Πολιτική Οικονομία Διπλωματία - Δωρεάν εικόνα στο Pixabay

Από την άλλη η Ρωσική κυβέρνηση διεύρυνε τον κατάλογο των μη φιλικών προς τη Ρωσία χωρών κατά των οποίων λαμβάνονται αντίμετρα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στον κατάλογο προστέθηκαν η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Σλοβακία.

Και πριν λίγο να μαθαίνουμε, και οι δύο χώρες συμπαθούν την Τουρκία και μπροστά στο σκληρό χειμώνα που έρχεται αναμένεται ότι θα υπογράψουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη συμφωνία για να διευκολύνουν τις εξαγωγές σιτηρών.

Ρωσία και Ουκρανία υπογράφουν συμφωνία για εξαγωγές σιτηρών στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και η Ουκρανική αντιπροσωπεία βρίσκονται ήδη στην Τουρκία-Ο Σοϊγκού θα συναντηθεί και με τον Χουλουσί Ακάρ.

Συμφωνία για να διευκολύνουν τις εξαγωγές σιτηρών αναμένεται ότι θα υπογράψουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη Ρωσία και Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έχει φτάσει στην Κωνσταντινούπολη για τις διαπραγματεύσεις. Επίσης, θα έχει διμερή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Από την πλευρά του, το ουκρανικό Υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι έφθασε στην Κωνσταντινούπολη η αντιπροσωπεία του Κιέβου στις συνομιλίες με τη Μόσχα που αποσκοπούν στην αποδέσμευση των εξαγωγών σιτηρών που παραμένουν στην Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου.

«Η Ουκρανική αντιπροσωπεία υπό τον Υπουργό Υποδομών, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να διαπραγματευθεί μια λύση στο θέμα των σιτηρών»…ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here