Ο Μιχελάκης στέλνει στον εισαγγελέα τις καταγγελίες για παιδικούς σταθμούς!

0
299

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, κάποιοι παιδικοί σταθμοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ζητούν επιπλέον χρήματα από τους γονείς για κάποιες – υποτίθεται – επιπλέον «παροχές».

Ο υπουργός, με επιστολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε τη διερεύνηση της ενδεχομένης τέλεσης ποινικών αδικημάτων από την πλευρά των υπευθύνων λειτουργίας των εν λόγω καταγγελλομένων παιδικών σταθμών, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα καλύπτει την φύλαξη των παιδιών, την σίτισή τους (πρωινό και μεσημεριανό) εφόσον το έχει δηλώσει ο παιδικός σταθμός ή ακόμα και δαπάνες για γραφική ύλη, αξίας 100 ευρώ.

Να σημειώσουμε πως ορισμένες τέτοιες καταγγελίες έχουν γίνει και στην Αχαΐα, αλλά οφείλουμε να προσθέσουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις τουλάχιστον, αφορούσαν τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών με όχημα του παιδικού σταθμού, δαπάνη που όμως είναι «εκτός» του προγράμματος και μάλιστα, η έξτρα χρέωση περιγραφόταν και στο έντυπο επιλογής των παιδικών σταθμών.

Ενώ βέβαια, είναι πάντα στην διακριτική ευχέρεια των γονέων για επιλέξουν για το πώς θα μετακινηθούν τα παιδιά τους, από και προς τον σταθμό. Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα διαπιστώσει πλέον τι συμβαίνει και εάν υπάρχουν όντως παιδικοί σταθμοί που ζητούν παράνομα επιπλέον χρήματα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here