Ο Πούτιν με χιούμορ αντιμετώπισε τις κυρώσεις Ομπάμα και ανταπέδωσε!

0
257

Με δόση λεπτού χιούμορ, για τις κυρώσεις εναντίον των Ρώσων αξιωματούχων, ο Πούτιν δήλωσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι: «Πρέπει να μείνετε μακριά από αυτούς, μπορεί να μας θέσουν σε κίνδυνο».

Με χιούμορ επίσης αντιμετώπισαν τις κυρώσεις των ΗΠΑ και οι φερόμενοι ως τιμωρηθέντες. Ο επικεφαλής των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων», Βλαντίμιρ Γιακούνιν, είπε ότι η εγγραφή του στον κατάλογο είναι «χαρακτηριστικό ψυχικής ασθένειας».

Ο Γιούρι Κοβαλτσούκ, θεωρούμενος κοντινός σύμβουλος του Πούτιν, θεώρησε τιμή του την εγγραφή του στον κατάλογο των ΗΠΑ. Το ίδιο δήλωσαν και οι επιχειρηματίες Γκενάντι Τιμτσένκο και Αρκάντι Ρότενμπεργκ.

Ο επικεφαλής της Διοίκησης του προέδρου Σεργκέι Ιβανόφ, δήλωσε πως η εγγραφή του στη λίστα των ΗΠΑ είναι κάτι που δεν θα τον επηρεάσει, ενώ ο σύμβουλος του Πούτιν Αντρέι Φούρσενκο, είπε για την ενέργεια των ΗΠΑ ότι:

«Είναι η επιθυμία ορισμένων, να κάνουν πιο οδυνηρές, τις νευρικές κινήσεις τους. Οι άνθρωποι (που τη συνέταξαν), κατά τη γνώμη μου, δεν είναι αρκετά επαρκείς και κατάλληλοι για τη δουλειά».

Ταυτόχρονα η Ρωσία επέβαλε και αυτή κυρώσεις προς Αμερικανούς Αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εναντίον εννέα ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ.

Στη λίστα υπάρχουν εννέα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων συμβούλων του Ομπάμα και επιφανών μελών του Κογκρέσου. Σε όλους αυτούς έχει πλέον απαγορευτεί η είσοδος στη Ρωσία.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here