Ο Πούτιν αποφάσισε την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας μετά την έκρηξη στην Κριμαία.

0
213

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για το Κρεμλίνο. Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας αποφάσισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη γέφυρα του Κέρτς (ή της Κριμαίας).

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου στο πρακτορείο TASS «ο Πρόεδρος θα έχει αύριο συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Σημειώνεται πως ο Πούτιν πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις με το Συμβούλιο Ασφαλείας, συνήθως σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για το Κρεμλίνο.

Τι ζητούν υποστηρικτές του Κρεμλίνου.

Σκληροπυρηνικοί στρατιωτικοί μπλόγκερ και Ρώσοι αξιωματούχοι ζητούν ταχεία και ισχυρή απάντηση από τη Μόσχα μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, που πιθανολογείται ότι η Ουκρανίας έχει μερίδιο ευθύνης.

Ένας υποστηρικτής είπε ότι οτιδήποτε λιγότερο από μια «εξαιρετικά σκληρή» απάντηση θα έδειχνε αδυναμία από το Κρεμλίνο, το οποίο αντιμετωπίζει συνεχείς απώλειες στο πεδίο της μάχης και εντεινόμενη κριτική στο εσωτερικό.

Ο Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την έκρηξη στην Κριμαία - Usay.gr

Για τον Βλαντιμίρ Πούτιν η έκρηξη ήταν μια άκρως προσωπική προσβολή, υπογραμμίζοντας την αποτυχία του να διαχειριστεί μια σειρά Ουκρανικών επιθέσεων.

Ορισμένοι σχολιαστές μέσων ενημέρωσης ζήτησαν από τη Ρωσία να καταστρέψει την υποδομή Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ουκρανίας και τα συστήματα μεταφορών που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή δυτικών όπλων.

Ο Evgeny Poddubny, Πολεμικός Ανταποκριτής για το Κρατικό RT, είπε ότι κανείς στην Ουκρανική ηγεσία δεν φαινόταν να φοβάται πια τη Ρωσία.

«Ο εχθρός έχει πάψει να φοβάται και αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα»…πρόσθεσε. «Στρατιωτικοί διοικητές, Αρχηγοί υπηρεσιών πληροφοριών, Πολιτικοί του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου κοιμούνται ήσυχοι, ξυπνούν χωρίς πονοκέφαλο και με καλή διάθεση, χωρίς την αίσθηση του αναπόφευκτου της τιμωρίας για εγκλήματα που διαπράχθηκαν».

Ενίσχυση της ασφάλειας της γέφυρας

Στο μεταξύ, ο Πούτιν υπέγραψε το Σάββατο διάταγμα για ενίσχυση της ασφάλειας στη γέφυρα καθώς και των υποδομών που προμηθεύουν Ηλεκτρική Ενέργεια και Φυσικό Αέριο στην Κριμαία.

«Πιθανόν οι Ρώσοι να μπορούν να την ανοικοδομήσουν, αλλά δεν μπορούν να την υπερασπιστούν ενώ χάνουν έναν πόλεμο»δήλωσε ο Τζέιμς Νίξεϊ, πολιτικός αναλυτής στο Βρετανικό Ινστιτούτο Chatham House.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, πιθανόν επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που κινούνταν κοντά στο φορτηγό που εξερράγη. Στο άνω επίπεδο της γέφυρας, επτά δεξαμενές καυσίμων σε τρένο με 59 βαγόνια πήραν φωτιά.

Δέκα ώρες μετά την έκρηξη, αποκαταστάθηκε μερικώς η κίνηση των οχημάτων ενώ το Ρωσικό Υπουργείο Μεταφορών έδωσε πράσινο φως για να ξεκινήσει η κίνηση των τρένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here