Ο πρίγκιπας Νικόλαος εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Design Biennale του Λονδίνου.

0
836

Ο πρίγκιπας Νικόλαος παρουσιάζει το έργο του με τίτλο ‘Together’ μια μαγευτική, αναδυόμενη σκηνή από φωτισμένα και ενωμένα μεταξύ τους ελαιόδεντρα που αντανακλούν σε καθρέπτες και περιβάλλονται από ήχους της Ελληνικής φύσης, προτρέποντάς μας να αναπολήσουμε συναισθήματα καταγωγής, συνένωσης και αποχωρισμού.

Στην Έκθεση London Design Biennale 2021 παρουσιάζονται έως τις 27 Ιουνίου, τα κορυφαία δείγματα design στον κόσμο και η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η έρευνα που παράγονται με γνώμονα το design.

Υπό την θεματική ενότητα ‘Resonance’, η οποία εξετάζει την επίδραση των καινοτόμων αντιλήψεων design στον τρόπο που ζούμε και τις επιλογές που κάνουμε, εκθέματα από έξι ηπείρους θέτουν επί τάπητος παγκόσμιες προκλήσεις και κρίσεις.

Ο πρίγκιπας Νικόλαος, αφοσιωμένος φωτογράφος σε όλη του την ζωή, ειδικεύεται στο να απαθανατίζει την φύση. Έξι χρόνια από την πρώτη του έκθεση στον Οίκο Christie’s και έχοντας εκθέσει σε αρκετές πόλεις συμπεριλαμβανομένων των Μελβούρνη, Ντόχα και Κοπεγχάγη, επιστρέφει στο Λονδίνο να παρουσιάσει την δουλειά του που επεκτείνεται πέρα από την φωτογραφία, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα για να εκφράσει το όραμά του.

Η πανδημία Covid-19 έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον φυσικό κόσμο και την θέση μας μέσα σε αυτόν, αναγκάζοντάς μας να επανεκτιμήσουμε και να αλλάξουμε τις ανθρώπινες σχέσεις μας και μας έχει ενθαρρύνει να στραφούμε στις ρίζες μας για έμπνευση.

Βρίσκοντας αυτά τα πανάρχαια θεμέλια, αυτή την αίσθηση της ύπαρξης στον κόσμο και το να είμαστε μέρος ενός ευρύτερου αφηγήματος είναι σαν να βρίσκουμε το κέντρο της ισορροπίας μας.

Αναζητώντας τρόπους όπου το παρελθόν συντονίζεται με το παρόν και το μέλλον, ο Νικόλαος ερευνά τον φυσικό θησαυρό που πηγάζει από το ελληνικό έδαφος: το ελαιόδεντρο και τον καρπό του με τις λαμπερές χρυσές αποχρώσεις του.

Την έκθεση επιμελήθηκε η Μαριλένα Κουτσούκου.

Το Ελληνικό περίπτερο υποστηρίζεται από τους ακόλουθους χορηγούς: Chateau Giscours; COSTA NAVARINO RESIDENCES; MRP Development; Sparta Gold by Hellenic Fine Oils; BREATHE. A Mindful Mental Health Movement.

Κρατήσεις Εισιτηρίων:
https://www.somersethouse.org.uk/whats-on/london-design-biennale-2021

Ιστοσελίδα: princenikolaos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here