Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από την Τουρκία-και όχι από την Ελλάδα-να οριοθετήσουν την ΑΟΖ τους!…

0
184

Ήταν μια τραγική για τον Ελληνισμό η 17/09/21 και ουδείς αντιλήφθηκε τη σημασία της. Ο Νίκος Αναστασιάδης αντί να ζητήσει οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα ζήτησε οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία!

Οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις απλώς μετέδωσαν την τραγική δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην 8η Σύνοδο Κορυφής EUMED9:

«Η δική μας θέση παραμένει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για μόνιμη διευθέτηση του ζητήματος, από τη μια οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία και από την άλλη για λύση που θα εδράζεται στο διεθνές δίκαιο»

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ζητά από τον Ερντογάν να οριοθετήσουν την ΑΟΖ τους και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τον χειροκροτεί!

Βέβαια, ο Αναστασιάδης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, διότι πρόσθεσε ότι επιθυμεί οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Δηλαδή άλλαξε την πολιτική του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου «εμείς μιλάμε μόνο για ΑΟΖ» και πρόσθεσε και την υφαλοκρηπίδα.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ξέχασε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη κάνει οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 και την επικύρωσε στις 29 Ιουνίου 2012, δημοσιεύοντας τον παρακάτω χάρτη που δίνει μικρότερη υφαλοκρηπίδα στους Τουρκοκύπριους μια και βασίστηκε στην αγαπημένη για τους Τούρκους οριοθέτηση βάσει ευθυδικίας (equity) και όχι μέσης γραμμής (ίσης απόστασης).

Χάρτης οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο να αντιπαραθέσουμε τον χάρτη που δείχνει ότι η Κύπρος έχει θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα που τα δυο κράτη αρνούνται να οριοθετήσουν.

Χάρτης οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και Κύπρο.

Η γκάφα του Προέδρου Αναστασιάδη εξέθεσε όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σίγουρα δεν μπορούσε να επικρίνει δημόσια τον πρόεδρο της Κύπρου, αλλά δεν νομίζω ότι αντελήφθη και αυτός το μέγεθος της γκάφας του φίλου του.

Εύχομαι να την κατάλαβε κάποιος από την Ελληνική αντιπροσωπία που ήταν παρόντες όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Τέλος, σίγουρα θα απόρησε και ο Πρόεδρος Μακρόν, αλλά αυτόν τον απασχολούσαν τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια της Αυστραλίας…

Πηγή: hellasjournal.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here