Ο πρώην Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης: Βασικός υποψήφιος για υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

0
616

Μετά από πολύ προσεκτική εξέταση αρκετών επιλογών με διαφορετικά μεταξύ τους χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να καταλήγει στο πρόσωπο του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, με τον πρώην Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη, να συγκεντρώνει αυτή την στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες.

Ο Ελληνοκύπριος πολιτικός θεωρείται κατάλληλος για αυτήν τη θέση καθώς διετέλεσε από το 2014 έως το 2019 Ευρωπαίος Επίτροπος για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων, έχοντας διεθνή και μεγάλη εμπειρία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, ενώ χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην ΕΕ καθώς ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να δημιουργήσει Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και έχει επιχειρησιακή εμπειρία καθώς έτρεξε τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ. Ως εκ τούτου θεωρείται ότι θα μπορέσει να κινητοποιήσει ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Νωρίτερα ο κ. Στυλιανίδης είχε διατελέσει ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έως το 2014 και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε συνεργαστεί στενά με τον Γιάννο Κρανιδιώτη που είχε διατελέσει υπουργός στην Ελλάδα, με τον οποίο ανέλαβαν κοινές πρωτοβουλίες για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας θα έχει πιθανότατα και υφυπουργό, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι απόστρατος με επιχειρησιακή εμπειρία, ενώ αναμένονται αλλαγές και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

Υ.Γ. Μπέρδεψαν τους Στυλιανίδηδες στο Μαξίμου!

Πριν τον ανασχηματισμό υπήρχε διαρροή από συμβούλους του Μητσοτάκη με το όνομα του Στυλιανίδη για να μπει στην κυβέρνηση.

Τελικά ο Στυλιανίδης δεν μπήκε ποτέ στην κυβέρνηση καθώς όπως φάνηκε από το Μαξίμου μπέρδεψαν τους Στυλιανίδηδες.

Νόμιζαν όλοι ότι ο Μητσοτάκης εννοούσε τον Ευριπίδη και τελικά εννοούσε τον Ελληνοκύπριο Πολιτικό Χρήστο Στυλιανίδη!

Μάλιστα αυτό δείχνει και πως από τότε υπήρχαν συζητήσεις για να μπει ο πρώην Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης από την Κύπρο, στην κυβέρνηση!…

Υ.Γ. Κλείδωσε ο Στυλιανίδης για την Πολιτική Προστασία-Μουδιασμένοι οι γαλάζιοι βουλευτές από τις εξελίξεις.

Κλείδωσε το «δίδυμο» στο Πολιτικής Προστασίας – Υπουργός ο Χρ. Στυλιανίδης, υφυπουργός ο πτέραρχος ε.α. Ευ. Τουρνάς-

Απογοητευμένοι στη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ από την επιλογή Μητσοτάκη να εισάγει Υπουργό από την Κύπρο και μάλιστα του ευρύτερου Σημιτικού μπλοκ.

Έτσι ο Κύπριος πρώην Επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, με κεντροαριστερό παρελθόν, και ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς, με 4.000 ώρες πτήσης στην καριέρα τουθα είναι το «δίδυμο» στο νεοσύστατο Υπουργείο.

Ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα (Κυπριακή και Ελληνική), διαθέτει μεγάλη και διεθνή εμπειρία…Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κομισιόν δημιούργησε την Eυρωπαϊκή Yπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, χειρίστηκε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε. και χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης στις Βρυξέλλες.

Είναι ένα πρόσωπο το οποίο έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με πρόσωπα και οργανισμούς διεθνώς που ειδικεύονται στους τομείς της κλιματικής αλλαγής και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here