Ο ΥΠΕΞ της σεισμόπληκτης Συρίας ζητά βοήθεια από την ΕΕ-Οι κεραίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη λαμβάνουν;

0
197

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μεκντάντ σε συνέντευξή του χθες στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen TV του Λιβάνου, ζήτησε από τις Ευρωπαϊκές χώρες να στείλουν βοήθεια στη χώρα του, μετά τους φονικούς σεισμούς, λέγοντας ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Δαμασκό από την ΕΕ δεν αποτελούν δικαιολογία για να μην το κάνουν.

-Ποιος μας απαγορεύει να στείλουμε Ανθρωπιστική βοήθεια και διασώστες;

-Που είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη των Ελλήνων και μάλιστα απέναντι σε λαούς που μας συμπαραστάθηκαν σε δύσκολες εποχές;

Χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες, γλύτωσαν από τις κτηνώδης και δολοφονικές διώξεις των Νεότουρκων του Κεμάλ το 1922 και φιλοξενήθηκαν στη Δαμασκό και το Χαλέπι.

Εκεί όπου λειτούργησαν Ελληνικά σχολεία με δασκάλους από την Ελλάδα και από όπου με το πλήρωμα του χρόνου οι πρόσφυγες με ασφάλεια πέρασαν στην Ελλάδα.

Οι Κρητικοί δεν ξεχνούν και εσύ Κυριάκο Μητσοτάκη δεν πρέπει να λησμονείς τους συμπατριώτες σου Μουσουλμάνους Κρητικούς, που εκτοπίστηκαν στο τέλος του 18ου αιώνα σε Λίβανο και Συρία, από τους Τούρκους κατακτητές.

Στο νότο της Συρίας, στο κεφαλοχώρι Χαμεντιέ των 5.000 κατοίκων, περισσότεροι από 3.000 Κρητικοί έζησαν, που διατηρούσαν την συνείδηση της Κρητικής τους καταγωγής και μιλούσαν μόνο Ελληνικά.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός οφείλει στις 9 και 10/2/23 στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να θέσει επιτακτικά το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Συρίας.

Επιτέλους πως μπορούν οι αποφάσεις για βοήθεια των Ευρωπαϊκών κρατών προς την Ουκρανία, με πολεμικό υλικό και Leopard που θα επιφέρουν τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, να έχουν μεγαλύτερη αξία από μια απόφαση της ΕΕ για άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που θα σώσει χιλιάδες ζωές από τα ερείπια του σεισμού;

Υπό όρους η βοήθεια στην σεισμόπληκτη Συρία λέει ο Μητσοτάκης! Άνευ όρων» όμως στην Τουρκία!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here