Ο Υπουργός Πολιτισμού παραδέχτηκε ότι πουλήσαμε τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού μας ύμνου!!

0
227

Είναι τραγικό, αλλά δυστυχώς ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε στις 21/11/2013 στην Βουλή το πλέον απίστευτο και ανατριχιαστικό γεγονός ότι…….ξένη ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου.

To μεσημέρι της 21/11/2013 που πληροφορηθήκαμε το γεγονός από το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και θέλοντας να είμαστε απόλυτα σίγουροι περιμέναμε την έκδοση των επίσημων πρακτικών της Βουλής και θέτοντας απλά το ερώτημα «Σε ποιον ανήκουν τελικά τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;» αφού το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Και τα πρακτικά της Βουλής επιβεβαίωσαν το ανατριχιαστικό γεγονός, όπως η εφημερίδα μας Kifisia Press το είχε χαρακτηρίσει.

Ο υπουργός Πολιτισμού ομολόγησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του ελληνικού εθνικού ύμνου ανήκουν στην εταιρεία ΙΟDA-Orchard με έδρα το Λος Άντζελες και μεγαλο μέτοχο την εταιρεία SONY Music και όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε αυτήν!

Ποια η μοίρα αυτού του τόπου όταν ούτε ακόμα τα δικαιώματα του Εθνικού του Ύμνου δεν έχει; Και πώς πήραν τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, έστω διαδικτυακά; Ποιος τα πούλησε και πόσο; Πότε συνέβη αυτό. Καυτά ερωτήματα που θέλουν άμεσες απαντήσεις….

H επιβεβαίωση δια των υπουργικών χειλέων αυτής της αποκάλυψης προέκυψε, μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά, Τέρενς Κουίκ και Γαβριήλ Αβραμίδη στην οποία καταγγέλλουν ότι ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου.

Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος (δεν έχει πρακτική ευθύνη για το ζήτημα αφού η απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων έγινε πολύ πριν αναλάβει την θέση του υπουργού Πολιτισμού) είπε ότι «Δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο γιατί έχει εμβληματική αξία» κλπ κλπ. αλλά τι σημασία έχει;

Η χώρα έχει τα δικαιώματα του Εθνικού της Ύμνου;

Όχι! Αυτή είναι η ουσία.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here