«Πάμε όλοι μαζί, δυνατά για τον Δήμο μας»

0
1434

Με γνώμονα πάντα την Αξιοκρατία και την Συνέπεια υπέρ των Δημοτών της Κηφισιάς, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, δίπλα στον πιο έντιμο και ηθικό Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο,  για να συμβάλω και εγώ, με το λιθαράκι της τεχνογνωσίας μου, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Βιογραφικό

Διπλωματούχος Μηχανολόγος & Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ και κάτοχος του Master in Business Administration του IFL Στοκχόλμης.  Έχει παρακολουθήσει διάφορα διεθνή προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων οργανωμένα από Διεθνή Ινστιτούτα όπως π.χ. το Διεθνές Ινστιτούτο Διοίκησης  Επιχειρήσεων INSEAD στην Γαλλία, το London Business School στην Αγγλία κτλ.

Έγινε Μέλος το 1966 του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών Αμερικής, το 1967 του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, το 1969 της Αμερικάνικης Ένωσης Μηχανολόγων Μηχανικών, το 1972 του Συνδέσμου Επιστημόνων Μηχανικών Κύπρου, το 1976 του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων & Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, το 1990 του Ινστιτούτου ALEXANDER HAMILTON Αμερικής, το 1991 του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου και το 1994 της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) Ελλάδος.

Η όλη επαγγελματική σταδιοδρομία του Δ. Αγγελίδη σε διάφορα μέρη του κόσμου με την Atlas Copco AB, την Σουηδική Εταιρεία η οποία κατέχει την 6ην θέση μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο για τις άμεμπτες επιχειρηματικές της ικανότητες και την εταιρεία στην οποία αφιέρωσε 33 χρόνια της επαγγελματικής του ζωής, τον έχουν καθιερώσει στον κόσμο των Ελληνικών και Κυπριακών επιχειρήσεων.

Τον Σεπτέμβριο του 2001 ίδρυσε στην Αθήνα την εταιρεία ANGELIDES ΕΠΕ με εξειδίκευση στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μιλά άριστα την Αγγλική και καλά την Ισπανική.

Διακρίσεις

Το 1978 το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδος απένεμε στον Δ. Αγγελίδη, κατά την διάρκεια του Α΄ Συνεδρίου Οικονομικής Ανάπτυξης, δίπλωμα δια την ενεργό συμμετοχή του εις την μελέτη των δυνατοτήτων της Ελληνικής Οικονομίας.

Το 1989 το Ινστιτούτο Διοικητικών Συμβούλων (IoD) του Λονδίνου, αποφάσισε να κάνει Επίτιμο Μέλος του τον Δ. Αγγελίδη για τον υψηλό βαθμό επαγγελματικής (α) ικανότητας σαν Διευθύνων Σύμβουλος και (β) γνώσης των αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Δικαιούται έκτοτε σύμφωνα με το Βασιλικό Καταστατικό του Ινστιτούτου να χρησιμοποιεί μετά το όνομά του τα αρχικά FIoD.

Το 1990 το Ινστιτούτο Alexander Hamilton της Αμερικής, αποφάσισε να κάνει Μέλος του τον Δ. Αγγελίδη σε αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών του για την απόκτηση και εφαρμογή γνώσεων της μοντέρνας επιχειρηματικής πρακτικής.

Το 1997 ο Δ. Αγγελίδης καταχωρήθηκε στον Συλλεκτικό Τόμο των Βιογραφικών Συγχρόνων Προσωπικοτήτων της Ελλάδος της «Ελληνικής Εθνικής Γραμμής» σε ένδειξη αναγνώρισης της επιτυχημένης επιχειρηματικής του προσωπικότητας.

Τον Ιούλιο του 2004 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Διοικητικών Συμβούλων (Institute of Directors-Cyprus Branch) του Λονδίνου.

Το Αύγουστο του 2004 ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος XVI τίμησε με το παράσημο του Βασιλικού Τάγματος του Πολικού Αστέρα τον Δ. Αγγελίδη, σε αναγνώριση των πολύχρονων υπηρεσιών του, που αφιέρωσε στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Σουηδίας και της Ελλάδας.

Τον Μάρτιο του 2005 η Διοικούσα Επιτροπή του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου αποφάσισε να συμπεριλάβει τον Δ. Αγγελίδη στον ειδικό κατάλογο (μητρώο) Πραγματογνωμόνων του Επιμελητηρίου.

Τον Ιανουάριο του 2014 ο Δ. Αγγελίδης καταχωρήθηκε στην εγκυκλοπαίδεια Who is Who του Hubner  για την Ελλάδα, σε ένδειξη αναγνώρισης της επιτυχημένης επιχειρηματικής του διαδρομής.

Πολιτικές Δραστηριότητες

Ο Δ. Αγγελίδης συμμετείχε στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς με τον  Συνδυασμό «Πόλη Φως».

Το Μάιο του 2014 ο Δ. Αγγελίδης συμμετείχε στις Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς με τον Συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας».

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Δ. Αγγελίδης ορίστηκε Σύμβουλος Ανάπτυξης του Δημάρχου Κηφισιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here