Πάνος Καμμένος: Στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να απευθύνει τις απειλές του ο Ερντογάν.

0
180

Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σχετικά με τις απειλές της Άγκυραςγια ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Παράλληλα, είπε ότι η Τουρκία «έχει εκτεθεί διεθνώς», αναφερόμενος στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, με τους οποίους έχει συνάψει συμφωνίες, πριν προβεί σε απειλές προς την Ελλάδα. 

«Οι απειλές του κ. Ερντογάν θα πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνους με τους οποίους έχει συμφωνήσει, πέραν της Ελλάδος, δηλαδή την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες η δικαιοσύνη δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε εξουσία, είναι ανεξάρτητη», είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου στηρίζεται στην ευρωπαϊκή συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν μπορεί το 2017 η Τουρκία την ίδια στιγμή που αιτείται να γίνει μέλος της Ε.Ε. να μιλά για επαναφορά της θανατικής ποινής και το 2017 να έχουμε βασανιστήρια και διωγμούς με την πρόφαση συμμετοχής στην απόπειρα πραξικοπήματος», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, ο κ. Καμμένος έδωσε στη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει παράνομα τουρκικό αεροπλάνο και πλοίο και να μην αναχαιτιστεί άμεσα».

«Η Τουρκία έχει πλέον εκτεθεί διεθνώς διότι οι συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αιγαίο έχουν γίνει μάρτυρες της παράνομης συμπεριφοράς της»……πρόσθεσε.

{videobox}_iNpcLRD4Tc{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here