Πάνω από 20 χιλιόμετρα το μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια.

0
460

Δεύτερη δύσκολη νύχτα πέρασαν κάτοικοι και πυροσβέστες στα Βίλια, με το μέτωπο της πυρκαγιάς να είναι τεράστιο.

Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη προκειμένου να οριοθετηθεί η πυρκαγιά που καίει στο όρος Πατέρα ενώ πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής η φωτιά κινείται προς την πλευρά του Αγίου Σωτήρα και του Παλαιοχωρίου:

Οι οικισμοί έχουν εκκενωθεί και η φωτιά δεν έχει φτάσει εκεί. Το βράδυ υπήρχε μία αναζωπύρωση μία φωτιά προς τα Βίλια. Είναι δάσος και μάλιστα πυκνό, με μεγάλο θερμικό φορτίο και είναι και αρκετά χιλιόμετρα το μέτωπο. Πάνω από 20 χιλιόμετρα.

Το βράδυ απεγκλωβίστηκαν πυροσβέστες από το σημείο των Βιλίων, σε μία αναζωπύρωση που υπήρξε. Υπήρξε και μία πυρκαγιά στο Μελετάκι, όπου έκαψε την κατασκήνωση, η οποία δεν λειτουργούσε. Τώρα περιμένουμε τα πρώτα εναέρια μέσα.

Το δάσος είναι πυκνό, πευκόφυτο. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος άλλων οικισμών ή άλλη μορφή εκκένωσης. Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη, με πολλά εναέρια μέσα.

Σοκαριστική καταγγελία.

Κανένα σχέδιο δεν υπήρξε για την κινητοποίηση 2.200 μάχιμων εθελοντών πυροσβεστών, που είναι εκπαιδευμένοι, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Σεραφείμ Τσιουγκρής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε μάλιστα ότι συνάδελφοί του πήγαν σε πυροσβεστικούς σταθμούς που υπηρετούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τους έδιωξαν.

«Είμαστε έτοιμοι αλλά δεν μας έχουν καλέσει να συνδράμουμε»…ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σερ. Τσιουγκρής. «Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός για να κινητοποιηθούν οι εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, όχι τώρα αλλά γενικότερα και σε προηγούμενες πυρκαγιές»…πρόσθεσε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, στο οποίο 10 εθελοντές πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη ζήτησαν να συνδράμουν στην μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας, κάνοντας αλλαγές στα πεζοπόρα τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

«Ο διοικητής της πόλης της Θεσσαλονίκης ήταν σύμφωνος. Και όταν πήρα τηλέφωνο στο νέο Συντονιστικό Επιχειρήσεων να τους πω ότι έχω 10 εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι και εξοπλισμένοι, να έρθουν να αλλάξουν τους μόνιμους πυροσβέστες που είχαν μια εβδομάδα στα μέτωπα της Εύβοιας, είπε κάποιος ότι δεν προβλέπεται»…σημείωσε με νόημα ο Σερ. Τσιουγκρής.

Υ.Γ. Τρομαγμένη κάτοικος στον ΣΚΑΙ: Μη φύγετε γιατί θα καούμε, τα αεροπλάνα πετάνε μόνο όταν είναι εδώ τα κανάλια.

Η περιγραφή της κυρίας είναι συγκλονιστική….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here