Πάρτι χλιδής στη Μύκονο για τον Βασίλη Μηλιώνη της Energa-Hellas Power!!

0
201

Στην υγειά…..του ελληνικού δημοσίου και των χρημάτων Ελλήνων πολιτών, τα οποία κατηγορείται ότι καταχράστηκε στο σκάνδαλο της Energa- Hellas Power, γιόρτασε τα γενέθλιά του υπερπολυτελώς ο Βασίλης Μηλιώνης, ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Ο ίδιος και οι 30 καλεσμένοι του, επί μία εβδομάδα, ξεφάντωναν στο νησί των ανέμων, με το κόστος για τις «ανάγκες» των εορτασμών να υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ.

Τέσσερις πολυτελείς βίλες των 2.500 ευρώ τη βραδιά, τέσσερα θηριώδη τετράτροχα με κόστος 7.500 ευρώ την εβδομάδα, ένα φορτηγό ανεφοδιασμού εκλεκτών αλκοολούχων ποτών, προσωπικός σεφ και ρεζερβέ πρώτη ξαπλώστρα – κύμα στα πανάκριβα μπιτς μπαρ-ρεστοράντ του νησιού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», επιστρατεύτηκαν προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα «τα καλύτερα γενέθλια της ζωής του» κ. Μηλιώνη.

Παρά το γεγονός ότι η δίκη εκκρεμεί, ο Βασίλης Μηλιώνης, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, δηλώνει ήδη πεπεισμένος ότι «η υπόθεσή του είναι τελειωμένη».

Η υπέρ-αισιοδοξία του πιθανόν πηγάζει από την αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 19 στελέχη των δύο εταιρειών, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος έλλειψη αιτιολογίας, εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μηλιώνης, μαζί με 18 ακόμα άτομα, κατηγορείται ότι ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά 270 εκατ. ευρώ, καθώς μέσω των εταιρειών παροχής ρεύματος Energa – Hellas Power αντί να αποδίδουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και το τέλος ακίνητης περιουσίας (που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος), έβγαζαν στο εξωτερικό τα επίμαχα ποσά και τα κατέθεταν σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τι κι αν οι χιλιάδες πελάτες των δύο εταιρειών είχαν βρεθεί σε απόγνωση, όταν εμφανίζονταν να χρωστάνε παρόλο που είχαν πληρώσει τις οφειλές τους, ο κ. Μηλιώνης ανέμελος και με τη σιγουριά ότι οι μέρες της φυλακής ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, μπορεί να χαίρεται τη χλιδή που του εξασφαλίζουν τα εκατομμύρια ευρώ που κατηγορείται ότι έχει καταχραστεί.

Εφόσον η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης, εμείς αναμένουμε απλά και αυτονόητα να επαληθευθεί η βούληση του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών, ως πολιτικής αγωγής, για τον ποινικό κολασμό των υπευθύνων καθώς και για την απόδοση στο ελληνικό Δημόσιο των ποσών που έχουν υπεξαιρεθεί σε βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών, μέχρι και το τελευταίο ευρώ. 

Μέχρι τότε, οι χαμηλοί τόνοι από μεριάς κατηγορουμένων θα ήταν πιο συνετή στάση από την πρόκληση της κοινής γνώμης.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πληροφορούμεθα ότι και ο Δήμος Κηφισιάς υπέστη ζημία της τάξεως των 400.000,00 ευρώ από την υπόθεση της Energa – Hellas Power!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here