Πέθανε ο Σαρλ Αζναβούρ.

0
554

Ο τελευταίος από τους γίγαντες του γαλλικού τραγουδιού, ο Σαρλ Αζναβούρ, απεβίωσε την προπερασμένη νύκτα σε ηλικία 94 ετών, όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα εκπροσώπους του.

Γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1924 στην περιοχή του Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε στο Παρίσι…….

Ο Αζναβούρ υπήρξε αληθινός πρεσβευτής της γαλλικής κουλτούρας, καθώς ήταν ο πιο γνωστός γάλλος τραγουδιστής στο εξωτερικό. Το αληθινό του όνομα ήταν Σανούρ Βαρινάγκ Αζναβουριάν και είχε γεννηθεί στο Παρίσι από αρμένιους γονείς. Στην διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο Αζναβούρ πούλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια άλμπουμ σε 80 χώρες.

Ακούραστος καλλιτέχνης, ο Αζναβούρ είχε επιστρέψει από μια περιοδεία στην Ιαπωνία, καθώς το καλοκαίρι είχε αναγκασθεί να ματαιώσει συναυλίες του, εξαιτίας κατάγματος στον βραχίονα, μετά από πτώση.

Στις 26 Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στις Βρυξέλλες και τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, ενώ είχε οργανώσει και μια μίνι περιοδεία στη Γαλλία.

Ο Σαρλ Αζναβούρ άρχισε τη σταδιοδρομία του την δεκαετία του 1940 και του 1950, δίνοντας τα τραγούδια του σε γάλλους καλλιτέχνες, όπως η Εντίτ Πιάφ, ο Μορίς Σεβαλιέ και ο Σαρλ Τρενέ. 

Για πολλά χρόνια έδινε παραστάσεις σε καμπαρέ με τον Πιέρ Ρος στο πιάνο, ενώ μετά τον πόλεμο η Εντίτ Πιάφ τους πήρε μαζί της σε μια περιοδεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ήταν η περίοδος που ο Αζναβούρ συνέθεσε μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιτυχίες της.

Οι πρώτες δημόσιες παραστάσεις του Αζναβούρ ήταν σε αρμενικές χοροεσπερίδες, όπου τραγουδούσαν ο πατέρας του και η μεγαλύτερη αδελφή του, η Αΐντα, ενώ ο ίδιος χόρευε. 

Έγινε γνωστός κυρίως για τα μεγάλα τραγούδια του, όπως τα «La Boheme», «La Mamma» ή «Emmenez-moi», αλλά και για τη στράτευσή του υπέρ της Αρμενίας.

Ο Αζναβούρ έγραψε τραγούδια για τους μεγαλύτερους Γάλλους τραγουδιστές, όπως την Ζιλιέτ Γκρεκό, τον Ζιλμπέρ Μπεκό, την Εντίτ Πιάφ. Παράλληλα με το τραγούσι ο Σαρλ Αζναβούρ έκανε σταδιοδρομία και στον κινηματογράφο, καθώς έπαιξε σε περίπου 80 ταινίες.

Charles Aznavour – She:

{videobox}5sOb1lRnMRA{/videobox}

Charles Aznavour – LA BOHÈME 1991:

{videobox}Oj-3hk2L7MQ{/videobox}

Nana Mouskouri Charles Aznavour Duo Plaisir D'Amour:

{videobox}yT9Fk4ORXnQ{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here