Παγκόσμιο Θρίλερ: Δύο Ρώσοι «ολιγάρχες» βρέθηκαν νεκροί μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους με διαφορά μίας ημέρας.

0
328

Δύο Ρώσοι «ολιγάρχες» βρέθηκαν νεκροί μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους με διαφορά μίας ημέρας. Η μία οικογένεια εξολοθρεύτηκε στη Μόσχα, η άλλη στην Ισπανία.

-Ο Βλάντισλαβ Αβάγιεφ, πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank, βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό στο διαμέρισμά του στη Μόσχα τη Μεγάλη Δευτέρα, όπως μετέδωσε το Ρωσικό κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων Tass.

Νεκρός στο πολυτελέστατο διαμέρισμα του αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών στη Μόσχα, βρέθηκε o Βλάντισλαβ Αβάγιεφ, πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου και αντιπρόεδρος της Gazprombank.

Ο 51χρονος εργαζόταν ως στέλεχος στην Gazprombank, μια τράπεζα που συμμετείχε στο σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν για το Φυσικό Αέριο και την απαίτησή του να λαμβάνει πληρωμές σε ρούβλια από τις δυτικές χώρες, αναγκάζοντάς τες να ανοίξουν λογαριασμό σε αυτή.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Βλάντισλαβ Αβάγιεφ πυροβόλησε τη γυναίκα και την κόρη του και μετά αυτοκτόνησε.

-Περισσότερα από 2.000 μίλια μακριά, στην Ισπανία, ένας άλλος «ολιγάρχης», ο Σεργκέι Protosenya-βρέθηκε απαγχονισμένος, με τη γυναίκα και την κόρη του (φωτό) μαχαιρωμένες μέχρι θανάτου, όπως μετέδωσε το Ισπανικό Τηλεοπτικό Κανάλι Telecinco.

Ισπανία: Μυστήριο γύρω από τον θάνατο πρώην CEO ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου – Makeleio.gr

Το πτώμα του  βρέθηκε την Μεγάλη Τρίτη, σύμφωνα με το Ισπανικό Πρακτορείο El Punta Vui. Δίπλα στον νεκρό Protosenya  βρέθηκε ένα αιματοβαμμένο μαχαίρι και ένα τσεκούρι.

Ο Protosenya ήταν ο πρώην Αντιπρόεδρος και Chief Accountant της Novatek, μιας μεγάλης εταιρείας φυσικού αερίου με στενές διασυνδέσεις με την Gazprombank.

Ρώσος μεγιστάνας και η οικογένειά του βρέθηκαν νεκροί στην Ισπανία | Prime News

O Protosenya, η σύζυγός του και η κόρη του έμεναν σε μια πολυτελή βίλα που είχαν νοικιάσει στο Lloret de Mar, μια παραθαλάσσια πόλη της Καταλονίας, για την περίοδο του Πάσχα. Η πολυτελής βίλα στην Καταλονία όπου βρέθηκε νεκρός ο Protosenya  και η οικογένεια του.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τους θανάτους όταν ο γιος του Protosenya, ο οποίος βρισκόταν στη Γαλλία, θορυβήθηκε και επικοινώνησε με τις αρχές αφού κανείς από την οικογένεια του δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Η Καταλανική Αστυνομία, επιβεβαίωσε την Μεγάλη Τρίτη ότι διερευνά τρεις θανάτους, χωρίς να κατονομάσει τα θύματα. Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα των θυμάτων.

Όπως και στην περίπτωση Αβάγιεφ και της αιματοχυσίας στην Μόσχα, οι Ισπανικές Αρχές πιστεύουν ότι ο Protosenya σκότωσε και αυτός την οικογένειά του πριν απαγχονιστεί.

Ο Ρώσος ολιγάρχης όμως δεν άφησε κανένα σημείωμα αυτοκτονίας και δεν υπήρχαν κηλίδες αίματος στο σώμα του, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Είχε τεράστια προσωπική περιουσία άνω των 433 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Κανένας από τους δύο «ολιγάρχες» δεν περιλαμβανόταν σε λίστα διεθνών κυρώσεων λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here