Παγώνη: «Δεν υπήρχε Σχέδιο» για τα νοσοκομεία, το προσωπικό έκανε τριπλό-βάρδιες-Ωραιοποιεί το χάος ο Πλεύρης.

0
280

Το χάος που επικράτησε στα νοσοκομεία αυτές τις τρεις ημέρες λόγω της έντονης χιονόπτωσης καθώς το κράτος δεν είχε προνοήσει ούτε γι’ αυτό σε μια περίοδο που η πίεση είναι έντονη, περιέγραψε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Open, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εικόνα που δεν συμμερίζεται ωστόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης που μίλησε για ορισμένα προβλήματα σε μεμονωμένα νοσοκομεία κυρίως στα βόρεια προάστια.

«Δυστυχώς για τα νοσοκομεία δεν υπήρχε σχέδιο, ήταν δύσκολη η πρόσβαση»…επισήμανε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη συμπληρώνοντας πως: «Μέσα στα νοσοκομεία, στο “Γ. Γεννηματάς”, στο “Σωτηρία”, στο Παίδων Πεντέλης, δεν μπορούσε να κουνηθεί τίποτα. Άνοιξαν τους κεντρικούς δρόμους…μέσα στα νοσοκομεία δεν είχαν ανοίξει…υπάρχουν κτίρια ξεχωριστά, προσπαθούσαμε να επικοινωνήσει το ένα με το άλλο.

Οι Δήμοι έπρεπε πάνω από όλα να φροντίσουν τα νοσοκομεία να ανοιχτούν, να μπορέσει το προσωπικό να πάει σπίτι του, να αλλάξουν οι βάρδιες…δεν είναι δυνατόν κάποιος να βγάζει 24 ώρες σε νοσοκομείο χωρίς να κοιμηθεί, έχει την ευθύνη ασθενών…ζωές που πρέπει να διαχειριστεί».

Τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος όσο και οι ίδιοι οι νοσηλευτές κατήγγειλαν πως αναγκάστηκαν να κάνουν διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες αυτές τις ημέρες καθώς δεν μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν οι συνάδελφοί τους.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι πρακτικά ήταν αποκλεισμένα 20 μεγάλα νοσοκομεία, ειδικά στον άξονα τη λεωφόρου Μεσογείων.

«Υπήρχε προσωπικό που έκανε τρεις βάρδιες συνεχόμενες, προσπαθούσε πάνω στα εξεταστικά κρεβάτια να ξαπλώσει για δύο ώρες. Γιατί τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα, δεν υπήρχαν κρεβάτια να πάει κάποιος μια ώρα, να αισθανθεί ότι ξεκουράστηκε, να συνεχίσει.

Όλοι αυτοί είχαν οικογένειες και παιδιά στα σπίτια τους, προσωπικές υποχρεώσεις…για τα νοσοκομεία έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των δρόμων, για την πρόσβαση των ασθενών, αυτό έχει προτεραιότητα πάνω από όλα»…επιβεβαίωσε με τη σειρά της η Ματίνα Παγώνη και πρόσθεσε:

«Αν κάποιος είχε πάθει ένα έμφραγμα, σε έναν παράδρομο, πώς θα έφτανε σε νοσοκομείο; Αυτή ήταν η σκέψη όλων μας…άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, σε περιοχές με τέτοιο χιόνι που να μην μπορούν να βγουν…καταλαβαίνω πώς αισθάνονταν…το φως ή το νερό, είναι τα τελευταία…είναι η υγεία, να πάνε σε ένα νοσοκομείο αν δεν αισθάνονται καλά … έπρεπε να είναι η προτεραιότητα όλων…ειδικά την περίοδο που ζούμε».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here