Πανηγυρική η ανακοίνωση των Τούρκων για το χθεσινό επεισόδιο στα Ίμια…το οποίο επιβεβαιώνει και το Λιμενικό Σώμα της Κω!

0
477

Οι Tούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε Eθνική κυριαρχία στα Ίμια!

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός του εμβολισμού Ελληνικού σκάφους από την Τουρκική ακτοφυλακή, οι Τούρκοι με επίσημη ανακοίνωση τους πανηγυρίζουν για την εκδίωξη των Ελλήνων από τα Ίμια.

Σε επίσημη ανακοίνωση της που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Tουρκικής Aκτοφυλακής, η Τουρκία μιλά για επεισόδιο μεταξύ δύο σκαφών του Ελληνικού λιμενικού τα οποία εκδιώχθηκαν από την άμεση παρέμβαση τεσσάρων σκαφών της Tουρκικής Aκτοφυλακής. Επιβεβαιώνουν πλήρως την σύγκρουση των σκαφών.

Συμπληρώνουν δε λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα Τούρκικα χωρικά ύδατα, εννοώντας φυσικά την πέραν κάθε αμφισβήτησης Ελληνική περιοχή των Ιμίων.

Η Ελλάδα δεν έχει απαντήσει επίσημα σε αυτή την ιταμή Τουρκική πρόκληση. Κυρίως όμως δεν έχει διευκρινίσει εάν όντως τα Ελληνικά σκάφη εγκατέλειψαν την περιοχή, για πρώτη φορά μετά το 2015.

Και αυτό είναι το μείζον θέμα. Διότι αν το έκαναν, τότε μιλάμε για εκχώρηση Ελληνικής κυριαρχίας.

«Ένταση στα Ίμια (Kardak)» σχολιάζει από πλευράς της η Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. «Σκάφη Τουρκικής Ακτοφυλακής με ελιγμούς εμπόδισαν τα δύο σκάφη Ελληνικής Ακτοφυλακής και τα απομάκρυναν από τα τουρκικά χωρικά ύδατα»…ισχυρίζεται η Χουριέτ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στα όσα έγιναν στα Ίμια αναφέρεται έγγραφο του Λιμενικού Σώματος της Κω, το έγγραφο λέει ξεκάθαρα τα όσα έγιναν την Τετάρτη, ενώ αναφέρει λέξη-λέξη την Τουρκική Ακταιωρό.

Το έγγραφο υποστηρίζει πως το Τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ τονίζει πως το συμβάν έλαβε χώρα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, υπάρχει αναφορά από το Λιμενικό, η οποία θα σταλεί προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Κοινή δήλωση των κ.κ.  Γ. Κατρούγκαλου και Ν. Σαντορινιού

Η Kυβέρνηση οφείλει να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα περί σύγκρουσης σκαφών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με Τουρκική Ακτοφυλακή.

«Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ, όπου αναφέρουν ότι έχει λάβει χώρα σύγκρουση δυο σκαφών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, στην περιοχή των Ιμίων, με αφορμή παρενόχληση Ελλήνων αλιέων, που ψάρευαν στην περιοχή.

Παρά ταύτα, δεν έχει ακόμη εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την ηγεσία του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει το γεγονός.

Το Λιμενικό Σώμα, πιστό στην αποστολή του, υπερασπίζεται τους Έλληνες νησιώτες και ψαράδες, με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία.

Λόγω του τεταμένου κλίματος, που έχει δημιουργήσει η παράνομη αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας από την Τουρκία, αλλά και λόγω του ότι η αλιευτική δραστηριότητα αποτελεί τον κύριο πυλώνα της οικονομίας των νησιών μας, ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως οφείλει, στο πλαίσιο των Eθνικών συμφερόντων και της διαφανούς ενημέρωσης των πολιτών.

Εφόσον, δε, έχει πράγματι συμβεί το περιστατικό, το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να προβεί σε αυστηρότατο διάβημα προς την Τουρκική πλευρά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here