Παρά τα Μεγάλα Λόγια, η Τουρκία επιμένει σε πράξεις πρόκλησης: Νέα αντί-NAVTEX για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από τη Θάσο ως το Καστελόριζο.

0
245

Δύο NAVTEX με τις οποίες επικαλύπτει αντίστοιχες Ελληνικές εξέδωσε η Τουρκία, ενώ παράλληλα, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, με άλλη NAVTEX, θέτει εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Με την υπ’ αριθμό 0177/24 NAVTEX του Τουρκικού σταθμού της Αττάλειας η Άγκυρα ισχυρίζεται, πως η περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου όπου διεξάγεται Ελληνική Αεροναυτική Άσκηση και δεσμεύτηκε από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου, βρίσκεται σε χώρο Τουρκικής δικαιοδοσίας και στο πλαίσιο αυτό αναμετέδωσε τις συντεταγμένες.

Αντίστοιχα, με ξεχωριστή NAVTEX (0184/24) ο ίδιος Τουρκικός σταθμός της Αττάλειας ξανά εκπέμπει αντίστοιχη Ελληνική NAVTEX  για άσκηση με πραγματικά πυρά ανατολικότερα στη Μεσόγειο, ισχυριζόμενος και πάλι ότι η περιοχή βρίσκεται σε χώρο Τουρκικής δικαιοδοσίας.

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Εξέδωσε Navtex για έρευνες στο Καστελόριζο

Παράλληλα, η Τουρκία εξέδωσε αντί-NAVTEX για τις δραστηριότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο επαναφέροντας θέμα αποστρατιωτικοποίησης όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Θάσο μέχρι και το Καστελόριζο.

Πρόκειται για επανάληψη της προηγούμενης NAVTEX που είχε ημερομηνία λήξης 16 Φεβρουαρίου 2024.

Πηγή ertnews.gr-Γιάννης Μανδαλίδης, Κωνσταντινούπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here