Παραίτηση Κόλαφος του Χρήστου Ταραντίλη.

0
424

Ρεσιτάλ Αξιοπρέπειας από τον τέως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο που αρνήθηκε να καλύπτει σκάνδαλα τύπου Λιγνάδη…

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,
Χρήστος Ταραντίλης»

Η παραίτηση Ταραντίλη, σε περιγραφή Καρυωτάκη: «Τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας παραιτήθηκε από αηδία…»

Η ραγδαίες εξελίξεις με την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, υποκρύπτουν και ένα σοβαρότατο παρασκήνιο, που πλέον όμως γίνεται προσκήνιο.

Είναι η πρώτη φορά που Βουλευτής Επικρατείας, δηλαδή προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον επέλεξε να είναι σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ, υψώνει το ανάστημα του σε κυβερνητικές επιλογές και αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Για πρώτη φορά στην ιστορία παραιτείται Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χωρίς καμιά συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, χωρίς να ανακοινώνεται καν ο αντικαταστάτης του. Πάραυτα, αναλαμβάνει η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχει ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπως είθισται, που να ευχαριστεί τον απερχόμενο για τις υπηρεσίες του.

Στις ανακοινώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν απαντάει Κυβέρνηση αλλά ο ίδιος ο «παραιτημένος»!

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που προφανώς μέχρι πρότινος είχε την εντύπωση ότι ο λαός τον αντιμετωπίζει ως Μωυσή και ως μεγάλο ηγέτη, υπνωτισμένος από τα στημένα δημοσιεύματα που του πλάσαρε το φαύλο περιβάλλον του, έχει κλονιστεί και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.

Παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου για την παραίτηση Ταραντίλη.

Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτηρίζει δυσάρεστη εξέλιξη για την κυβέρνηση την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη:

Ο καθηγητής Ταραντίλης διαθέτει και ήθος και κύρος. Η παραίτηση του αποτελεί εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπως αυτή…Κρίμα.

Υ.Γ. Ιδιαίτερη σημαία έχει ότι τονίζει την ιδιότητα του καθηγητή που φέρει ο Ταραντιλης που του προσδίδει ένα επιπρόσθετο κύρος.

Παραίτηση Ταραντίλη: Ντόμινο εξελίξεων στην Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση πλέον έχει μπει σε μια πρωτοφανή τροχιά κατάρρευσης που δεν φαίνεται να είναι αναστρέψιμη, καθώς μπορεί να προκαλέσει ντόμινο αλυσιδωτών εξελίξεων που μπορεί να αναγκάσουν τον Πρωθυπουργό να οδηγηθεί ακόμη και σε πρόωρες εκλογές.

Συνεργάτες  του Πρωθυπουργού μάλιστα βλέπουν και αυτό το σενάριο, των πρόωρων εκλογών δηλαδή σαν αναγκαία λύση αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο. Είναι προτιμότερο να πάει μόνος του σε εκλογές παρά να δει την κυβέρνηση του να καταρρέει.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δέχθηκε κορυφαίο επικοινωνιακό πλήγμα σε μια κρίσιμη στιγμή που οι εξελίξεις στην υπόθεση με τον Κουφοντίνα μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη.

Την στιγμή που θα έπρεπε λοιπόν η Κυβέρνηση να είναι ήδη θωρακισμένη στο επικοινωνιακό επιτελείο, αυτή καταρρέει και διασύρεται ακόμη και  στο διαδίκτυο όπου ομάδα αναρχικών έριξε την ιστοσελίδα της ΝΔ, μια ώρα μετά την παραίτηση Ταραντίλη, με αφορμή τον Κουφοντίνα, με το «timing»  της επίθεσης να παρά είναι ύποπτο για να είναι τυχαίο συμβάν.

Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες πολύ ισχυρές ικανές να συνθλίψουν το Μαξίμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here