Παραιτείται ο Κουρτς, ενώ τα γέλια του Μητσοτάκη ακούγονται μέχρι τη Βιέννη.

0
603

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπαστιάν Κουρτς με έκτακτο διάγγελμα του ανακοίνωσε ότι παραιτείται, στην σκιά του σκανδάλου το οποίο διερευνά η αυστριακή δικαιοσύνη και θέλει τον καγκελάριο να διοχέτευσε χρηματικό ποσό προς ιδιωτικό μέσο μαζικής ενημέρωσης με σκοπό τον ευφημισμό του και την χειραγώγηση δημοσκόπησης.

Το ποσό το οποίο κατηγορείται ότι έδωσε, ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο €. Και όμως παραιτήθηκε, με σκοπό να παραμείνει αρχηγός του κόμματος εντός του αυστριακού κοινοβουλίου και να αγωνιστεί για να ξεκαθαρίσει το όνομα του.

Η εξέλιξη αυτή πρέπει να έχει κάνει τον Μητσοτάκη να έχει σκάσει στα γέλια και να βρίσκεται ανάσκελα στην αυλή του σπιτιού του στα Χανιά.

Διότι ο Μητσοτάκης έχει διοχετεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος σε ΜΜΕ, τα οποία τον λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις που δεν αντέχουν στην κοινή λογική, αλλά ένας εισαγγελέας δεν έχει ασχοληθεί με αυτή την πρωτοφανή αλλοίωση του πολιτεύματος.

O Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε την ανακοίνωση αυτή  καθώς τέθηκε υπό έρευνα ως ύποπτος για αδικήματα διαφθοράς ενώ με ανακοίνωση που στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης, προτείνει τον υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, έναν διπλωμάτη καριέρας, ως διάδοχό του.

Ο Κουρτς σκοπεύει να παραμείνει αρχηγός του συντηρητικού κόμματός του και να αναλάβει ως επικεφαλής του στο κοινοβούλιο.

Υ.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κουρτς ελέγχεται για στημένες δημοσκοπήσεις-Ο Μητσοτάκης μπλοκάρει τον έλεγχο στην Opinion Poll.

Το θέμα της παράλληλης διαδρομής εταιρείας δημοσκοπήσεων με εταιρεία που έλαβε δημόσιο έργο με απευθείας ανάθεση επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συνεργασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τους κυρίους Κουρτς και Μητσοτάκη φαίνεται πως τους ενώνουν περισσότερα κοινά εκτός από τη σύμπλευση με την ακροδεξιά, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση “δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”»…σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του υπό τον τίτλο:

«Στην Αυστρία ο Κουρτς ελέγχεται για διαφθορά και στημένες δημοσκοπήσεις. Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης μπλοκάρει τον έλεγχο στην Opinion Poll».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here