Παραλαβή του έργου «Δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο Δήμου Εκάλης» της Δ.Ε. Εκάλης από την Ε.ΥΔ.Α.Π.

0
225
Μέγα σκάνδαλο παρέμβασης Χιωτάκη στο αποχετευτικό της Εκάλης!

Σε απάντηση επιστολής ημερομηνίας 22/08/2014 που εστάλη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραλαβής του εκτελεσθέντος έργου κ. Γεώργιο Φαράχ, η Διεύθυνση Αποχέτευσης της Ε.ΥΔ.Α.Π. απαντώντας στις 12/09/2014 ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση του τηλεοπτικού ελέγχου στο εν λόγω έργο, διαπιστώθηκαν επαναλαμβανόμενα κατασκευαστικά προβλήματα σε μεγάλα τμήματα αγωγών όπως:

Μέγα σκάνδαλο παρέμβασης Χιωτάκη στο αποχετευτικό της Εκάλης!

1.Συμπίεση αγωγών από εξωτερικά αίτια με αποτέλεσμα την δημιουργία παραμορφώσεων και θραύσεων των αγωγών

2.Κατακράτηση υδάτων σε πολύ μεγάλα μήκη αγωγών

3.Ύπαρξη εμποδίων από λάσπη, μπάζα, ρίζες δένδρων κτλ.

4.Ανάποδες κλίσεις αγωγών

5.Κακότεχνες προσαρμογές αγωγών σε φρεάτια

6.Θραύσεις αγωγών σε θέσεις συναρμογής αυτών με εξωτερικές διακλαδώσεις

7.Μείωση διατομής αγωγών από είσοδο εξωτερικών διακλαδώσεων

Η Τεχνική Εταιρεία ΙΛΙΑΣ Α.Ε. απατώντας εξέφρασε την διαμαρτυρία της και τις ενστάσεις της για την ακολουθούμενη διαδικασία παραλαβής του εν λόγω διακοπέντος και διαλυθέντος έργου αξίας 300.000,00 περίπου ευρώ!

Συγκεκριμένα η διαμαρτυρία εστιάζεται στην (1) μη τήρηση των κειμένων διατάξεων παραλαβής του έργου (2) της απόκρυψης ύπαρξης εξωτερικού εργολάβου για την κατασκευή των ιδιωτικών παροχών σύνδεσης με το κατασκευασθέν δίκτυο (3) την αντιδεοντολογική τάξη όπού ορίζονται συνεργεία επισκόπησης του έργου χωρίς την παρουσία του Αναδόχου (4) ενώ πέρασαν 4 χρόνια από την διακοπή των εργασιών και διάλυση του έργου στις 10/08/2010 και παρά τις επανειλημμένες προφορικές και έγγραφες οχλήσεις, οι αρμόδιοι δεν προέβησαν στην παραλαβή του έργου πριν γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση άλλων και εξωτερικών συνεργείων!!

Τέλος, η Τεχνική Εταιρεία ΙΛΙΑΣ Α.Ε. διεμήνυσε ότι επιφυλάσσετε παντός νομίμου δικαιώματος που προκύπτει από την αναιτιολόγητη καθυστέρηση παραλαβής του έργου από την Ε.Υ.ΔΑ.Π.

Επί των διαπιστωθέντων προβλημάτων στην επιστολή της Ε.ΥΔ.Α.Π. η Τεχνική Εταιρεία ΙΛΙΑΣ Α.Ε. απάντησε ως ακολούθως:

Τα προβλήματα 1,2 και 3 προέρχονται από την επέμβαση των εξωτερικών ξένων συνεργείων για την κατασκευή των ιδιωτικών παροχών διασύνδεσης με το δίκτυο.

Το πρόβλημα 4 στα συγκεκριμένα σημεία είχε κλίσεις 4% προκειμένου να είναι εφικτή η παραλαβή των λυμάτων στον αποδέκτη χωρίς αντλητικά μέσα. Οι εν λόγω κλίσεις είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Επίσης δεν μπορεί να γίνει επανέλεγχος με την κατάσταση που βρίσκεται ο αγωγός μετά τις εξωτερικές παρεμβάσεις του εργολάβου των ιδιωτικών παροχών!

Τα προβλήματα 6 και 7 αφορούν τις θέσεις των διακλαδώσεων και προέρχονται από την επέμβαση των εξωτερικών ξένων συνεργείων για την κατασκευή των ιδιωτικών παροχών διασύνδεσης με το δίκτυο.

Στο άρθρο της εφημερίδας μας που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 17/05/2014 με τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το αποχετευτικό της Εκάλης είναι γεμάτο λύματα προτού παραλειφθεί από την ΕΥΔΑΠ!!» είχε διαπιστωθεί η παρεμβατική ενέργεια της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΕΙΑΣ γιατί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς (1) έδωσε άδεια επέμβασης σε εργολάβο ή συνεργείο για την κατασκευή ιδιωτικών παροχών διασύνδεσης με το δίκτυο προτού γίνει η οριστική παραλαβή του αποχετευτικού δικτύου της Εκάλης από την Ε.Υ.ΔΑ.Π; (2) δεν τήρησε τις κείμενες διατάξεις παραλαβής του έργου; και (3) ενώ πέρασαν 4 χρόνια από την διακοπή των εργασιών και διάλυση του έργου στις 10/08/2010 και παρά τις επανειλημμένες προφορικές και έγγραφες οχλήσεις της Τεχνικής Εταιρείας ΙΛΙΑΣ Α.Ε., δεν προέβη στις δέουσες ενέργειες για την παραλαβή του έργου από την Ε.Υ.ΔΑ.Π.;

Είναι προφανές ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές επιτάχυναν την έκδοση αδειών σύνδεσης…….προς εξυπηρέτηση / επηρεασμό των ψηφοφόρων της Εκάλης!!

Τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα επιφυλάσσουν εξελίξεις οι οποίες προς το παρόν δεν μπορούν να εκτιμηθούν.

Τα συμπεράσματα δικά σας……. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here