«Περατζάδα» Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή!

0
339

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε το «κομμάτι» του στην Κομοτηνή, επισκεπτόμενος το εκεί Τουρκικό Προξενείο, συνάντησε τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Σαρίφ και Μετέ, επισκέφθηκε μειονοτικό σχολείο και τον τάφο του Σαδίκ. Μίλησε φυσικά για την «Τουρκική μειονότητα».

Το όλο πρόγραμμά του έδειξε τα δικά του αδιέξοδα, ειδικά στην Θράκη, το αδιέξοδο στην προσπάθεια να δημιουργήσει η Άγκυρα κίνημα μειονοτικό.

Παρ’ όλα αυτά δεν έλειψαν οι προκλήσεις, για τις οποίες πρέπει να δώσει κάποια εξήγηση και η Ελληνική κυβέρνηση.

Πρώτον, η τουρκική κουστωδία κινήθηκε στην Κομοτηνή σαν να ήταν όλα στην δικαιοδοσία τους.

Δεύτερον, δεν επέτρεψαν στους Έλληνες δημοσιογράφους και στους τοπικούς δημοσιογράφους, να μπουν στο Προξενείο όταν μίλησε ο Τσαβούσογλου, αλλά ούτε και στο μειονοτικό σχολείο ούτε και στο νεκροταφείο που επισκέφθηκε τον τάφο του Σαδίκ (πολιτικός στις δεκαετίες ‘80-‘90).

Τρίτον και το σοβαρότερο, δεν υπήρχε Έλληνας επίσημος στις δημόσιες εκδηλώσεις (εκτός Προξενείου) του κ. Τσαβούσογλου. (Κάτι που εφαρμόστηκε για την επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή το 2017).

Ήταν υπερβολικά ανεκτική η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ιδίως σε ότι αφορά στον τρόπο που κινήθηκε ο κ. Τσαβούσογλου.

Δεν είναι στην Τουρκία για να απαγορεύει την παρουσία δημοσιογράφων όπου και όταν γουστάρει. Τελικώς μόνο ιδιωτική δεν ήταν η επίσκεψη του. Ήταν υπερβολικά και ενοχλητικά δημόσια!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here