Πλήθος κόσμου στην Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Δήμου Κηφισιάς.

0
191

Με μελωδίες από το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού, παρουσίαση της βραδιάς από την δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, βραβεύσεις, ευχές αλλά και την παρουσία πλήθους κόσμου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του ο Δήμος Κηφισιάς την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, σε ένα από τα πιο λαμπρά και συνάμα ιστορικά κτήρια της Κηφισιάς, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», στην πλατεία Κεφαλαρίου.

Μια κίνηση προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα παλαιότερα και πιο κλασικά κτήρια στο Δήμο Κηφισιάς όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, στην ομιλία του, ο οποίος μίλησε και για την θρυλική «Αλάσκα», η οποία δημοπρατήθηκε και ήδη υπάρχει μισθωτής που θα ξαναζωντανέψει το χώρο και θα τον παραδώσει και πάλι λειτουργική στις επόμενες γενιές.

Η εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας ξεκίνησε με την ευλογία του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε τους πολίτες της πόλης και τους επισήμους που συμμετείχαν στο συμβολικό αντάμωμα γύρω από την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, έδωσε τις ευχές του για μια καλή χρονιά, με Υγεία, Εργασία Αντοχές και Αισιοδοξία και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίζει να εργάζεται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής σε Κηφισιά Νέα Ερυθραία και Εκάλη με σεβασμό στον πολίτη και δημόσιο ήθος.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σκυταλοδρόμοι μιας βαθιάς παράδοσης και ιστορίας, τρέχουμε όχι για να αλλάξουμε, αλλά για να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε.

Προγραμματίζουμε, μελετούμε και δημοπρατούμε δεκάδες τεχνικά και όχι μόνο έργα.

Μειώνουμε συνεχώς τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, που για το 2018 είναι χαμηλότερα κατά 10% στη μεγαλύτερη μείωση που έγινε ποτέ.

Μειώσεις αποφασίστηκαν και προς όλες τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας φτάνοντας και σε απαλλαγές.

Προωθούμε, παράλληλα, μελέτη εκσυγχρονισμού και ανανέωσης πεπαλαιωμένων οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Ρεκόρ δημοπρατήσεων τεχνικών έργων, με 18 εντός του περασμένου έτους, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των δημοπρατημένων έργων κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο στα 41.

Προγραμματίζουμε για το πρώτο μόνο τρίμηνο του 2018, οκτώ διαγωνισμούς.

Ενδεικτικά μόνο και εμβληματικά, αναφέρομαι στο μεγάλο έργο της αντικατάστασης του οδοστρώματος του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς, όπου το ελαττωματικό δυστυχώς έργο των κυβόλιθων, θα δώσει τη θέση του στην ανθεκτική και καλαίσθητη έγχρωμη διακοσμητική άσφαλτο. Έργο πνοής που θα δώσει τέλος στις διαρκείς καθιζήσεις».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε επίσης στα βραβευμένα έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, όπως στην Πρότυπη Παιδική Χαρά ΑμεΑ στη Νέα Κηφισιά, στον 11ο νέο Δημοτικό Σταθμό στην Βίλλα Μίχλ, στο πρόγραμμα για την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, στο σύγχρονο Portal του Δήμου μας που στην εφαρμογή αντιμετώπιση της καθημερινότητας έχει εξυπηρετήσει πάνω από 3000 άτομα, στο νοσταλγικό περίπατο γνώσης και ιστορίας της Μικρασιατικής Ερυθραίας που υλοποιήθηκαν παρά την τερατώδη γραφειοκρατία που στραγγαλίζει τις προσπάθειες του Δήμου μας αλλά και της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Θωμάκος μίλησε και για την μεταρρύθμιση της τοπικής δημοκρατίας που συντελείται στον Δήμο μας.

Εφαρμογή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού για 3η χρονιά με υψηλά ποσοστά υλοποίησης των έργων που πρότειναν οι πολίτες, 100 Συνοικιακές Συνελεύσεις, εκλογή Συνοικιακών Συμβουλίων μετά από 35 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος έκοψε και παρέδωσε από ένα κομμάτι βασιλόπιτας στον Μητροπολίτη Σεβασμιώτατο κ.κ. Κύριλλο, την εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, βουλευτή Χαρά Καφαντάρη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξη Ιωάννη Τσιρώνη, τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μπαλάφα, την Εκπρόσωπο του προέδρου της ΝΔ, βουλευτή Άννα Καραμανλή, τους Αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο.

Επίσης κομμάτια πίτας κόπηκαν για τις τρεις δημοτικές ενότητες Εκάλης, Νέας Ερυθραίας και Κηφισιάς όπου τα κομμάτια παρέλαβαν αντίστοιχα ο Αντιδήμαρχος Εκάλης Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης και η Πρόεδρος της Δ.Ε. Κηφισιάς Ειρήνη Πολίτη.

Τις ευχές τους έδωσαν επίσης ο Γ.Γ. του Δήμου Κηφισιάς Παναγιώτης Αντωνιάδης ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Θανάσης Βούλγαρης καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι Βάσω Σπηλιωτοπούλου-Εκάλης, Νίκος Χιωτάκης και Βασίλης Βάρσος-Κηφισιάς.

Ακολούθως η εκδήλωση συνεχίστηκε με την τελετή βράβευσης φορέων και συμπολιτών μας.

Βραβεύτηκαν:

-Η Επιχείρηση Βάρσος, για την πολυετή παρουσία στην πόλη μας και την προσήλωση στην παράδοση.

-Ο ηθοποιός Δημήτρης Καλλιβωκάς, για την πολύτιμη συνεισφορά του στον Πολιτισμό.

-Η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς, για την κοινωνική προσφορά στον Δήμο μας.

-Ο Ροταριανός όμιλος Κηφισιά-Πολιτεία, για την πολύτιμη συνεισφορά του στους Δημότες.

-Ο σύλλογος Γυναικών Εκάλης, για την διαρκή φιλανθρωπική της δράση.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η διακεκριμένη δημοσιογράφο και συμπολίτη μας Κάτια Μακρή ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον μεγάλο μαέστρο Γιώργο Κατσαρό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αυλωνίτου Ελένη, Κουμουτσάκος Γεώργιος, Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Γιακουμάτος Γεράσιμος, Καρράς Γεώργιος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Κασσαβός Γιάννης, οι πρώην Υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Αργύρης Ντινόπουλος, η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας της ΝΔ Ζωή Ράπτη, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των Συνοικιακών Συμβουλίων, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εκκλησίας, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων, Εκδότες και Δημοσιογράφοι.

Ο Δήμος Κηφισιάς ευχαριστεί θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς και την προσφορά κεράσματος στους πολίτες, τα ταξιδιωτικά γραφεία «3S Travel Agency» και «Manessis Travel» και το κατάστημα «ZERTEO», για τα δώρα της Βασιλόπιτας και την εταιρία «HERMES PRODUCTIONS» για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Κηφισιάς επίσης ευχαριστεί για την στήριξη της εκδήλωσης τις εφημερίδες (έντυπες και ηλεκτρονικές) "Αμαρυσία", "Βορεινή", "Volta", "Αθμόνιον Βήμα", "Τύπος Κηφισιάς", "Κηφισιά", "24 Ώρες στα Βόρεια", "Kifisia Press", "Βραδυνή", "Inthecity", “Αυτοδιοίκηση”, “Θέση”, “Ενυπόγραφα”, «Χ-Τύπος», «Συνείδηση» “Vrilissia News”, “Kifissia24”, κ.α.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here